Skip to content
GORAŽDE DOMAĆIN 15. MEĐUNARODNOG MEMORIJALNOG TURNIRA “ALIJA IZETBEGOVIĆ” PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Srijeda, 04 Septembar 2019 15:37

Nakon što je proteklih godina održavan u Mostaru, Gradačcu, Lukavcu, Banovićima, Cazinu, Vogošći i drugim gradovima, ove godine po drugi put u našem gradu u Gradskoj dvorani ''Mirsad Hurić'' od 20. do 22. septembra 2019. godine bit će održan Međunarodni memorijalni turnir Alija Izetbegović koji se organizuje u čast rahmetli predsjedniku, kako bi se na taj način zahvalili za sve ono što je uradio za Bosnu i Hercegovinu.

Organizatori  turnira su Savez demobilisanih boraca Federacije BiH i Udruženje demobilisanih boraca BPK-a Goražde, dok su Grad Goražde i Vlada BPK-a pokrovitelji turnira, a isti će biti održan u sklopu programa obilježavanja 18. septembra – Dana Grada Goražda i BPK-a.

Prvi malonogometni turnir „Alija Izetbegović“ održan je 17. oktobra 2005. godine u Vogošći. Od tada je turnir prerastao u tradiciju i okuplja sve više ekipa. Ove godine će na turniru učešće uzeti 20 ekipa, a osim klubova iz Bosne i Hercegovine učestvovat će i ekipe  iz Hrvatske, Slovenije a svoj dolazak najavila je i jedna ekipa iz turskog grada Kayseri. Za razliku od prethodnih turnira, ove godine učestvovat će i dvije ženske ekipe.

Kako bi se najavio i predstavio Međunarodni memorijalni turnir Alija Izetbegović, danas je u zgradi BPK-a održan sastanak na kojem su prisustvovali premijerka Vlade BPK-a Aida Obuća, gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović, Ministar za boračka pitanja BPK-a Edin Aganović, te predstavnici Saveza demobilisanih boraca Federacije BiH i Udruženja demobilisanih boraca BPK-a Goražde.

Nakon sastanka, o organizaciji i održavanju turnira u našem gradu, za medije su govorili premijerka Vlade BPK-a Aida Obuća, gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović, te predsjednik Saveza demobilisanih boraca Federacije BiH Sabahudin Ramić.

''U sklopu obilježavanja 18. septembra Dana Grada Goražda i BPK-a, ove godine smo domaćini 15. Međunarodnog memorijalnog turnira Alija Izetbegović i mogu reći da je to jedna čast za naš Kanton i Grad.  Pripreme teku svojim tokom ima puno posla a ovo kažem iz razloga što turnir okuplja veliki broj učesnika.'' – naglasila je premijerka Vlade BPK-a Aida Obuća.

''Sretni smo što je odlučeno da se ovaj turnir održi u našem gradu i mi smo ga zajedno sa Vladom BPK-a prilagodili i uvrstili u program obilježavanja Dana Grada Goražda i BPK-a. Mi ćemo dati maksimalnu podršku i dio smo svega što će se dešavati vezano za ovaj turnir.'' – kazao je gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović.

''Ideja ovog turnira krenula je od Vogošće i prva dva turnira su upravo organizovana u Općini Vogošća, nakon čega se dugi niz godina turnir održava širom FBiH u gradovima koji iskažu interes da zajedno sa organizatorom turnira organizuje turnir u svom grad. Zvanično na turniru u Goraždu učešće će uzeti 8 ekipa seniora, 8 ekipa veterana, 4 ekipe pionira naše djece, dvije ženske ekipe što sve ukupno čini oko 200 učesnika. Očekujemo visoke zvanice na svečanom otvaranju turnira kao i do sada.'' – istakao je predsjednik Saveza demobilisanih boraca Federacije BiH Sabahudin Ramić.

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • ID: 4245025030009
  • PDV: 245025030009