Skip to content
SVEČANO OTVORENA XII PO REDU MANIFESTACIJA DANI MEDA I LJEKOVITOG BILJA „ŽIVJETI S PRIRODOM GORAŽDE 2018.“ PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Petak, 05 Oktobar 2018 15:42

U organizaciji Udruženja uzgajivača medonosnog, aromatičnog i ljekovitog bilja “Facelija“, danas u Goraždu svečano je otvorena XII po redu manifestacija Dani meda i ljekovitog bilja „Živjeti s prirodom, Goražde 2018.“  koja je, zahvaljujući naporima i zalaganju članova ovog Udruženja ali i mnogobrojnim sponzorima poprimila karakter tradicionalne manifestacije.

''Dani meda i ljekovitog bilja'' je manifestacija međunarodnog karaktera, a kako su istakli organizatori, učešće na ovogodišnjem Sajmu uzeo je veliki broj izlagača. U udruženju ''Facelija'' naglašavaju da je cilj okupiti što više izlagača na sajmu meda, razvijati ovu manifestaciju koja bi u perspektivi trebala trajati i duže.

Čast da pozdravi prisutne i da izlagačima zaželi dobrodošlicu u Goražde pripala je gradonačelniku dr.sci. Muhamedu Ramoviću koji je ovom prilikom naglasio važnost ove Manifestacije. Prisutnima se također obratio i ministar za privredu BPK-a Anes Salman.

U sklopu svečanog programa prisutni su se prisjetili lika i djela publiciste, novinara i pčelara Nijaza Abadžića koji je dao ogroman doprinos kada je u pitanju pčelarstvo, a koji je poznat po emisijama ''Zelena panorama'', ''Živjeti s prirodom'' i drugim.

U okviru dvodnevne manifestacije, kao i prethodnih godina, održat će se veliki broj predavanja, te edukacije za uzgajivače ljekovitog bilja i pčelare, na kojima će domaći stručnjaci govoriti o važnim aspektima ove oblasti poljoprivrede. Posjetioci će na platou goraždanskog Centra za kulturu imati priliku obići prodajne štandove na kojima su izloženi med i proizvodi od meda, te razne vrste ljekovitog bilja. Obzirom da ovaj mini sajam ima i takmičarski karakter, ove godine biće realizovano i prvo javno ocjenjivanje kvaliteta meda.

Svečano otvaranje privredno-kulturne manifestacije Dani meda i ljekovitog bilja „Živjeti s prirodom Goražde 2018.“ svojim nastupima uveličale su profesorice OMŠ ''Avdo Smailović'' iz Goražda.

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • E-mail: infopult@gorazde.ba