Skip to content
UZ VATROMET, SPUŠTANJE FESTIVALSKE ZASTAVE I NASTUP HALIDA BEŠLIĆA ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI FESTIVAL PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Srijeda, 08 August 2018 06:11

Posljednji dan ovogodišnjeg XXI po redu Internacionalnog Festivala prijateljstva počeo je ljetnim sajmom knjige i otvaranjem izložbe radova djece koja su učestvovala u likovnoj radionici koju je vodila umjetnica iz Francuske Francoise Regouby.

Nakon press konferencije koja je održana u večernjim satima uslijedilo je otvaranje izložbe dijela nastalih na Internacionalnoj likovnoj koloniji ''Boje prijateljstva'' 2018.

Ovogodišnja likovna kolonija u kojoj je učešće uzelo oko 20-tak umjetnika iz BiH, Crne Gore, Rusije, Austrije i drugih zemalja za rezultat je imala nastanak preko 40 vrijednih dijela koje će ostati u trajnom vlasništvu naše galerije. Presjecanjem vrpce izložbu je zvanično otvorio gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović sa prijateljima Festivala.

Sadržaj koji svake godine posebno obraduje naše najmlađe sugrađane, ali i odrasle je ulični maskenbal koji je i ove godine uz pratnju Sarajevo Drum Orkestra održan na ulicama našeg grada.

Nakon maskenbala uslijedila je ceremonija svečanog zatvaranja Festivala na kojoj je pozdrav u ime mladih uputila Ajla Hadžović, potom mješovita plesna grupa parka ''Plavi cvijet'', na bini su nastupile i mlade goraždanke Sajra Šalo, Lejla Žuga i Belma Ramović, te Sekcija za očuvanje tradicije i običaja BiH, Centra za kulturu Goražde.

Festival je zvanično zatvorio gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović uz vatromet i spuštanje festivalske zastave, koju su spustili prijatelji iz Francuske i učesnici Likovne kolonije, dok je ovom prilikom Gradonačelnik uručio zahvalnice Ifeti Maslan-Behmen i Melihi Lili Muhović za neizmjeran višegodišnji doprinos u razvoju kulture i umjetnosti u Goraždu.

U sklopu posljednje festivalske noći na centralnoj pozornici nastupili su Ifeta Maslan-Behmen, Alma Subašić, Džejla Ramović, a Halid Bešlić je sjajnim nastupom zabavljao je goraždansku publiku do kraja večeri.

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • E-mail: infopult@gorazde.ba