Skip to content
PROMOVIRANA NOVA TURISTIČKA PONUDA NA PODRUČJU BPK PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Nedjelja, 16 Juli 2017 10:13

U organizaciji Udruženja za promociju i razvoj brdskog biciklizma „Natureride“, a pod pokroviteljstvom Vlade BPK, Grada Goražda i OXFAM-a danas je organizovano svečano otvorenje i promotivna vožnja na prvoj brdskoj biciklističkoj stazi na području BPK-a.

Svečanost je organizovana na platou ispred zgrade Biznis centra, a učesnici ove promotivne vožnje kretali su se iz Goražda preko Hrenjena do poznatog izletišta i planinarskog doma na Rudoj Glavi na nadmorskoj visini iznad 1000 metara. Za sutra je planirano nastavak vožnje preko Presjeke do Ustikoline i povratak prema Goraždu.

Govoreći prilikom današnje svečanosti predsjednik Udruženja za promociju i razvoj brdskog biciklizma „ Natureride“ Goražde Anes Popović je naglasio – ''Brdski biciklizam je sve popularniji u Bosni i Hercegovini i praktično je u ekspanziji. Bosna i Hercegovina ima vrlo povoljne uslove za razvoj brdskog biciklizma, a među najinteresatnije terene za takav razvoj spadaju i oni na području Goražda, odnosno Bosansko podrinjskog kantona. Mi u Udruženju smataramo da Goražde može biti vrlo atraktivno za ljubitelje brdskog biciklizma i sretni smo što se, u mjesta gdje se dešavaju organizovane ture za bickliste, uključio i grad Goražde. Mora se dosta raditi kako bismo se u ovoj oblasti približili gradovima koji su u brdskom biciklizmu odmakli.''

Popović se, na svečanosti otvaranja goraždanske rute za brdski biciklizam zahvalio organizaciji OXFAM, te Vladi BPK i Gradu Goraždu na podršci u pripremi promocije rute i prve zajedničke vožnje članova Udruženja i njihovih gostiju iz Sarajeva. 

Današnjoj svečanosti uz ministre iz Vlade BPK-a prisustvovao je i gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović sa saradnicima koji je ovom prilikom obećao podršku Grada Udruženju „Natureride“.

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • ID: 245025030009
  • PDV: 4245025030009