Skip to content
OBILJEŽEN DAN OŠ ''HUSEIN EF. ĐOZO'' PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
četvrtak, 20 April 2017 14:49

Brojnim sadržajima koje su organizovali učenici i nastavnici OŠ ''Husein ef. Đozo'', danas je obilježen Dan ove škole. Program obilježavanja bio je ispunjen nizom sadržaja u okviru kojeg su nastavnici i učenici predstavili svoj rad kroz izložbe, radionice, priredbe, kvizove i prezentacije.

Na kraju je povodom Dana škole održana Svečana sjednica u sklopu koje je organizovano druženje sa zvanicama u okviru kojeg je prezentovan rad i uspjesi škole u protekloj godini.

U svom obraćanju u sklopu svečane ceremonije direktorica OŠ ''Husein ef. Đozo'' Halida Kurtović se zahvalila svim prisutnim, te naglasila važnost ove škole za naš grad zahvalivši se Vladi BPK i Općini Goražde na dosadašnjoj saradnji i podršci koju pružaju OŠ ''Husein ef. Đozo''.

Obilježavanju Dana OŠ ''Husein ef. Đozo'' prisustvovale su brojne zvanice među kojima i načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović, koji je ovom prilikom Direktorici, profesorima i učenicima, čestitao Dan škole, te naglasio  kako ovaj datum zaista predstavlja krunu višegodišnjeg postojanja i uspješnog djelovanja ove, za naš grad, značajne ustanove, koja je iznjedrila generacije uspješnih učenika na koje smo ponosni, jer su naš grad uspješno predstavili na brojnim takmičenjima širom svijeta, a sa mnogih su donijeli značajna priznanja. On je ovom prilikom naglasio da je Općina Goražde do sada uvijek podržavala rad ove škole, te da će to i ubuduće nastaviti.

U sklopu programa obilježavanja Dana ove škole sinoć je u Domu mladih Centra za kulturu održano Veče poezije KORAČATI TRAGOM LJUBAVI – TRAGOM AMINE EFENDIĆ, čime su se prisutni prisjetili mlade goraždanske pjesnikinje Amine Efendić koju je prerana smrt otrgla iz okrilja porodice i brojnih prijatelja. A tragom njenih pjesama, ''Tragom ljubavi''  prema naslovu jedne od Aminih zbirki poezije) po peti put kako nastavnici (Aktiv nastavnika bosanskog jezika i književnosti ) i đaci OŠ“ Husein ef. Đozo“, škole koju je pjesnikinja pohađala, organizuju veče posvećeno ovoj poetesi, koračali su srcima njeni prijatelji.

Za večeras u Velikoj sali Centar za kulturu planirano je Veče drame.

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • ID: 245025030009
  • PDV: 4245025030009