Skip to content
OTVORENA PRVA PRIVATNA ZDRAVSTVENA USTANOVA POLIKLINIKA EUROFARM CENTAR U GORAŽDU PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
četvrtak, 16 Mart 2017 09:24

U sklopu zgrade Islamskog kulturno-obrazovnog centra u Goraždu jučer je svečano otvorena prva privatna zdravstvena ustanova “Eurofarm – Centar Poliklinka”.

U pozdravnom obraćanju generalni direktor ASA Holdinga, Eldin Hadžiselimović je istakao – ''ASA grupacija je prije godinu dana preuzela firmu Eurofarm i već tada najavila širenje i otvaranje poliklinika širom Bosne i Hercegovine. Iz tog razloga smo u Goraždu. Nadamo se da ćemo kroz ovu poslovnu aktivnost direktno uticati na poboljašanje kvaliteta zdravstvene usluge građanima u BPK-a Goražde.''

Direktor Poliklinike Eurofarm Centar prim. Šukrija Huseinović je ovom prilikom posebno istakao kako otvaranje ove poliklinike sa modernom tehnologijom, vrhunskim aparatima za specijalističku medicinu, predstavlja značajan dobitak za BPK i Općinu Goražde, te dodao – ''U sklopu Poliklinike Eurofarm Centar u Goraždu nalazi se deset savremeno opremljenih ordinacija sa modernom laboratorijom. Prostor Poliklinike urađen je po svim evropskim standardima. Kompletna medicinska oprema je potpuno nova i od najpoznatijih svjetskih proizvođača. Posebno mjesto u našoj poliklinici ima najmoderniji CT aparat koji je, kao znate nedostajao Goraždu i kompletnom regionu. Naravno uz ovu opremu imaćemo i vrhunski kadar. Sve ovo ne bio imalo svoju funkciju i opravdanje da nismo vodili računa o politici zapošljavanja. Prepoznaćete vaše sugrađane u vašoj i našoj poliklinici koju su prošli obuku u našim poliklinikama u Sarajevu. Jedan broj ljekara će dolaziti iz naših poslovnih jedinica iz Sarajeva. Sama cijena opreme i kompletne investicije je 2,4 miliona KM koje smo investirali iz vlastitih sredstava. U završnim smo pregovorima sa Zavodom zdravstvenog osiguranja BPK Goražde i u kontaktu smo sa Zavodom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, tako da će dobar dio usluga za osiguranike biti besplatan. Sa kontonalnom bolnicom i goraždanskim Domom zdravlja smo planirali blisku saradnju''.

O značaju otvaranja Poliklinike Eurofarm Centar u Goraždu govori je i načelnik Općine Goražde dr.sci Muhamed Ramović – ''Ovo je prva klinika ovakve vrste na području našeg Kantona i jako smo sretni da je otvorena upravo u Goraždu. Veoma važno za Goražde i njegove građane je otvaranje Poliklinike Eurofarm, jer ipak imati opremljenu ustanovu sa najsavremenijom medicinskom opremom u kojoj su uposleni stručanjaci iz oblasti medicine i to je ono što nam daje jednu sigurnost kada je u pitanju naše zdravlje, jer ipak kada su u pitanju medicinske usluge mi se mnogo oslanjamo na Sarajevo pa čak i na Foču, a otvaranjem ove Klinike imaćemo te usluge u našem gradu. Ovo je još jedan ogroman doprinos ASA grupacije za Goražde, inače ova grupacija je jako društveno odgovorna kompanija koja u mnogim projektima naše lokalne zajednice učestvuje i ovoga puta su odabrali Goražde i s te strane jedno veliko hvala vlasniku Nijazu Hastoru i cjelom menadžmentu ASA grupacije.''

Svečanosti otvranja Poliklinike Eurofarm Centar u Goraždu prisustovali su brojni predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti sa područja BPK-a, među kojima je bio i premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić sa saradnicima.

Polikliniku Eurofarm Centar u Goraždu, simboličnim presijecanjem vrpce otvorili su premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić, generalni direktor ASA Hodinga Eldin Hadžiselimović, Emir Oković, premijer BPK Goražde i načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović.

Da je ASA grupacija društveno odgovorna kompanija to je pokazala i prilikom svečanosti otvaranja Klinike u našem gradu, tako što su predstavnicima goraždanskog vrtića „ Sunce“ i „ SOS“ dječijeg vrtića uručeni vaučeri za besplatan zdravstveni pregled mališana iz ovih vrtića.

“Eurofarm – Centar Poliklinka” je članica ASA Grupacije. Od 2000. godine pruža zdravstvene usluge iz široke palate medicinskih oblasti. Posjeduje bogato iskustvo u liječenju pacijenata i pružanju zdravstvenih usluga. Posluje na dvije lokacije: Sarajevo (Unitic Business Center) i Ilidža, a od 15.marta i u Goraždu.

Poliklinika u Goraždu je opremljena najsavremenijim dijagnostičkim aparatima i opremom i pacijentima će ponuditi sve vrste laboratorijskih pretraga, periodične sistematske preglede i ljekarska uvjerenja, a po prvi put u svom gradu stanovnici Goražda imaju priliku izvršiti i CT dijagnostiku.

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • ID: 245025030009
  • PDV: 4245025030009