Skip to content
ISPORUČENA POMOĆ OPĆINE GORAŽDE STANOVNIŠTVU UGROŽENOM OD POPLAVA (+FOTO) PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Srijeda, 21 Maj 2014 08:50

Nakon što je sa područja Goražda proteklih dana prema svim poplavljenim područjima, kako u BiH tako i u Srbiji, otišlo oko 20 kamiona pomoći sa prehrambenim artiklima, odjećom, higijenskim proizvodima, lopatama, čamcima i drugom opremom neophodnom za raščiščavanje gradova, jučer je u gradovima Zenica, Maglaj i Zavidovići boravila ekipa od 20 članova na čelu sa načelnikom Općine Goražde dr.sci. Muhamedom Ramovićem. Tim općine Goražde činili su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Goražde, Crvenog križa, HO ''Merhamet'' MDD-Regionalni odbor Goražde, te uposlenici firmi OKAC i Goraždeputevi sa potrebnom opremom i kamionima hrane.

Kako je i ranije izvještavano, Goražde je u akciju pomoći uključeno od prvog dana, a na ovaj način uključilo se i u direktnu pomoć na sanaciji šteta u poplavljenim područjima. Naime, u Zenicu je jučer isporučena pomoć sa aparatima za isušivanje prostorija kao i pomoć u prehrambenim proizvodima i higijeni, nakon čega je isporučena hrana i za ugroženo stanovništvo Željeznog polja, dok je u Zavidovićima, prema iskazanoj potrebi od stane Načelnika ove Općine, isporučena cisterna sa pitkom vodom koja će u Zavidovićima boraviti do četvrtka kako bi snabdjevala vodom tamošnje stanovništvo. Osim toga, ovom gradu je isporučena i pomoć Crvenog križa Općine Goražde.

Jedan od gradova koji su teže pogođeni nezapamćenim poplavama je Maglaj u koji su jučer stigle ekipe pomoći iz svih dijelova BiH među kojima i pomoć Općine Goražde. Zahvalnost za ovu humanu akciju izrazili su svi građani, ali i načelnik općine Maglaj, Mehmed Mustabašić koji je tom prilikom istakao da je od vitalnog značaja pomoć sa mašinama za raščišćavanje, te dva kamiona za odvoz mulja koji je nanijela nabujala Bosna po cijelom gradu, kao i pomoć PVJ Goražde sa pumpama za ispumpavanje vode iz poplavljenih prostorija koji će u ovom gradu boraviti naredna dva dana.

Prilikom boravka u Maglaju, načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović posjetio je goraždane koji su u velikom broju uzeli učešće u akciji čišćenja prostorija Osnovne škole u Maglaju, zatim je posjetio Dom zdravlja Maglaj kao i mnogobrojne građane koji su pogođen ovim poplavama.

Goražde na ovaj način želi pružiti punu podršku i pomoć, jer je i samo bilo suočeno sa nezapamćenim poplavama izazvanim ljudskim faktorom u decembru 2010. godine, a goraždani najbolje znaju koliko im je u tom momentu bila značajna podrška i solidarnost drugih.

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • E-mail: infopult@gorazde.ba