Skip to content
PRIPREME ŽRK GORAŽDE NA RUDOJ GLAVI PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Srijeda, 21 August 2013 07:27

Rukometašice ženskog rukometnog kluba Goražde intenzivno se pripremaju za narednu sezonu u kojoj je glavni cilj izboriti nastup na europskoj sceni.Naše rukometašice su počele sa pripremama 2. augusta, a od subote su smještene u izvrsnom ambijentu planinarskog doma na Rudoj Glavi, gdje će boraviti na petodnevnim visinskim pripremama i raditi na sticanju fizičke spreme. 

Tim povodom, sportski kamp i naše sportistkinje posjetili su načelnik Općine Goražde mr. Muhamed Ramović i vijećnik općinskog Vijeća Općine Goražde, Rasim Ligata. Tom prilikom, predsjednik Kluba Sinan Ligata uručio je Zahvalnicu Načelniku mr. Ramoviću za dosadašnju saradnju, te se razgovaralo o dosadašnjim rezultatima, planovima za budućnost, ali i nastavku podrške Općine Goražde ovome Klubu.

Načelnik je pohvalio dosadašnje rezultate Kluba, te izrazio nadu da će u budućnosti biti još uspješniji, klub sa europskom budućnošću, te jedan od najboljih ambasadora Goražda

„Ženski rukometni klub je jedan od najuspješnijih goraždanskih klubova i uvijek rado gledamo njihove utakmice i uživamo u novim pobjedama.Ovaj ambijent je savršen za obavljanje visinskih priprema i sigurni smo da će ove pripreme uroditi plodom i da će se igračice vratiti u Goražde izuzetno dobro fizički spremne. Cilj nam je izboriti nastupe na europskoj sceni i svakako da ćemo svi dati sve od sebe da se to i ostvari. Želimo im mnogo sreće i mnogo pobjeda u budućnosti.“-izjavio je Načelnik Ramović po povratku sa Rude Glave.

Po povratku u Goražde radiće na tehnici i taktici, te uigravanju, a za 7. septembar je zakazan i Memorijalni turnir "Mevzeta Perla-Balja" na kojem će osim domaćih rukometašica ušestvovati Crvena zvezda, Jedinstvo Brčko, te Krivaja Zavidovići.

Na kraju podsjetimo da se u Goražde iz Borca vratila Armina Marić, te da su povratnice u klub i Hadžimusić Enisa, Azra Zorlak, te Edina Žiga.

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • ID: 4245025030009
  • PDV: 245025030009