Skip to content
RADOVI U OKVIRU PROJEKTA JAVNIH RADOVA 2019. DOPRINOSE LJEPŠEM IZGLEDU GRADA PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Ponedjeljak, 09 Septembar 2019 16:04

Kako bi obišao teren i uvjerio se u napredak radova, gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović danas je sa saradnicima obišao lokacije na kojima se izvode radovi u sklopu Programa Javnih radova za 2019. godinu, putem kojeg je zaposleno 20 nezaposlenih lica sa evidencije J.U. Službe za zapošljavanje BPK Goražde.

Svi oni koji učestvuju u ovom Projektu daju svoj maksimum i na najbolji način opravdavaju svoje angažovanje. Iako se radi o ugovoru na određeno vrijeme, tj. četiri mjeseca, ovaj Projekat mnogo znači jer se radi o dugoročno nezaposlenim osobama, od kojih su mnogi na rubu egzistencije.

Kako bi se radovima postigao željeni efekat, formirana je i komisija koja u sastavu ima predsjednike mjesnih zajednica i uposlenike Gradske uprave Grada Goražda. U toku naredna četiri mjeseca planirano je čišćenje i uređenje više javnih površina, vodozaštitne zone i izletišta na području grada Goražda.

Prilikom posjete lokacijama na kojima se provodi čišćenje u sklopu Projekta Javnih radova, gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović u izjavi za medije je istakao – ''Na raspisani Javni poziv Službe za zapošljavanje BPK Goražde u ovoj godini mi smo aplicirali i imali smo pravo da 20 osoba zaposlimo putem Programa Javnih radova. Imali smo 79 prijava naših sugrađana i zaista Komisija je imala težak posao da provede proceduru u skladu sa Zakonom. Imamo informaciju da bismo u septembru ili oktobru trebali imati sličan ovakav projekat te bi tako primili još naših sugrađana koji su u stanju socijalne potrebe, s tim da se mora ispoštovati procedura i mora se raditi po Programu. Ovih 20 ljudi rade u četiri grupe i raspoređeni su po mjesnim zajednicama te rade onako kako je i planirano, a sve što se radi radi se u saradnji sa savjetima mjesnih zajednica jer su i oni uključeni.''

Zahvalni na prilici koja im se ukazala, učesnici javnih radova izrazili su zahvalnost prema Gradskoj upravi i nadu da će ovo biti jedan u nizu projekata kojim se podržavaju ugrožene kategorije stanovništva.

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • ID: 4245025030009
  • PDV: 245025030009