Skip to content
UZ VATROMET, SPUŠTANJE FESTIVALSKE ZASTAVE I NASTUP DUŠKA KULIŠA USPJEŠNO ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI FESTIVAL PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Srijeda, 07 August 2019 06:51

Posljednji dan ovogodišnjeg XXII po redu Internacionalnog Festivala prijateljstva počeo je ljetnim sajmom knjige i kreativnom interaktivnom radionicom ''Pričaonice – maštaonice'' koju je pripremilo Udruženje za promociju kulture ''Fani'' iz Sarajeva, odnosno književnik Fahrudin Kučuk u parku Plavi cvijet, gdje je i održana muzička radionica Sarajevo Drum orkestra.

U večernjim satima u Gradskoj art galeriji uslijedilo je otvaranje izložbe dijela nastalih na Internacionalnoj likovnoj koloniji ''Boje prijateljstva'' 2019.

Ovogodišnja likovna kolonija u kojoj je učešće uzelo oko 20-tak umjetnika iz BiH, Francuske, Crne Gore, Hrvatske, Austrije i drugih zemalja za rezultat je imala nastanak preko 40 vrijednih dijela koje će ostati u trajnom vlasništvu naše galerije.

Sadržaj koji svake godine posebno obraduje naše najmlađe sugrađane, ali i odrasle je ulični maskenbal koji je i ove godine uz pratnju Sarajevo Drum Orkestra održan na ulicama našeg grada.

Nakon maskenbala uslijedila je ceremonija svečanog zatvaranja Festivala na kojoj je pozdrav u ime mladih uputila Ela Vrana, potom je nastupila mješovita plesna grupa parka ''Plavi cvijet'', te mladi goraždani Emina i Emir Geca, kao i Ansambl djevojaka sa pjesmom ''Snivaj Goražde''.

Festival su zvanično zatvorili pomoćnik Gradonačelnik Sanid Zirak, Lalo Srkalović i Franceska Mayeux uz vatromet i spuštanje festivalske zastave, koju su spustili učesnici Likovne kolonije.

U sklopu posljednje festivalske noći na centralnoj pozornici nastupili su MVIS Behar, Melisa Alihodžić, Alma Subašić, Aziz Gluščević – Zisko, a Duško Kuliš je sjajnim nastupom zabavljao goraždansku publiku do kraja večeri.

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • ID: 4245025030009
  • PDV: 245025030009