Skip to content
SPORTSKIM TAKMIČENJIMA U ZNAK SJEĆANJA NA SIGO POČEO PROGRAM OBILJEŽAVANJA 18. SEPTEMBRA DANA GRADA GORAŽDA I BPK PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Petak, 14 Septembar 2018 17:12

Kao i prethodnih godina u organizaciji Aktiva nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja Goražde i Udruženja pedagoga sporta Goražde, a u konsultaciji sa organizatorima Sportskih igara goraždanskog okruga iz perioda njihovog održavanja, danas su na sportskim terenima ''1. Maj'' održana sportska takmičenja koja su organizovana u znak sjećanja na Sportske igre goraždanskog okruga (SIGO). U okviru natjecanja u nogometu, košarci, odbojci, rukometu, atletici i šahu učešće su uzele osnovne i srednje škole sa područja BPK-a.

Ceremonija svečanog otvaranja sportskih takmičenja okupila je zvaničnike BPK-a i Grada Goražda, zatim pokretače ideje SIGO kao i same učesnike prvih Igara.  Današnjoj ceremoniji prisustvovao je i gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović koji je prilikom obraćanja istakao važnost Igara toko proteklog rata, te dodao – ''Poslao bi poruku da nigdje više u svijetu rata ne bude. Rat je naša prošlost a Goražde ima budućnost i sigurno vi ćete doživjeti mnogo bolje dane i trenutke. Imamo ljepoticu Drinu naš grad svakim danom napreduje kroz mnoge projekte i u tom cilju želim vam zdravlje, sreću i svako dobro.''

Čast da sportska takmičenja u znak sjećanja na SIGO svečano proglasi otvorenim pripala je ministru za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK-a Damiru Žugi.

Sportske igre goraždanskog okruga (SIGO), jedna su od najstarijih i najmasovnijih sportskih manifestacija u Bosni i Hercegovini u periodu odbrambeno – oslobodilačkog rata 1992. – 1995. u kojim su učešće uzeli predstavnici gradova Podrinja i iste su manifestovale svu snagu otpora i neuništivost duha u ratu.

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • E-mail: infopult@gorazde.ba