Skip to content
POTPISANI UGOVORI O USTUPANJU RADOVA NA ASFALTIRANJU PUTNIH PRAVACA U MZ BERIČ PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
četvrtak, 07 Juni 2018 14:31

U Maloj sali Gradske uprave danas je organizovano potpisivanje ugovora o ustupanju radova na asfaltiranju putnih pravaca u Mjesnoj zajednici Berič sa firmom GORAŽDEPUTEVI d.d.

Ugovore u ime Grada Goražda, kao naručioca, sa direktorom firme GORAŽDEPUTEVI d.d. Midhatom Okovićem, potpisao je gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović.

Vrijednost ugovorenih radova iz ovog ugovora iznose 51.344,67 KM,  a izvođač radova se obavezuje da će izvršiti ugovorene poslove u roku od 90 dana od dana zaključenja ovog ugovora. Sredstva za realizaciju projekta obezbijedili su Grad Goražde i Vlada BPK.

Govoreći o danas potpisanom ugovoru gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović u izjavi za medije je istakao – ''Današnji ugovor koji potpisujemo sa firmom GORAŽDEPUTEVI d.d. iznosi 51.344,67 KM. Mi smo prošle godine aplicirali prema Vladi BPK i odobrena su nam sredstva za asfaltiranje nekategorisanih loklanih putnih pravaca. Riječ je o putnim pravcima od Beriča prema Guskovićima, Čitluk i mislim da je projekat opravdan i u narednih 90 dana koliko iznosi rok mi ćemo to ispoštovati. Vlada je imala razumjevanja i drago mi je da je naš projekat prošao i da će stanovništvu ovih sela realizacijom ovog projekta biti olakšan život. Mi imamo na području grada Goražda 617 kilometra putnih pravaca što je velika kilometraža i mi se konstantno borimo tako što apliciramo sa projektima za asfaltiranje tih puteva. Evo sada su raspisani javni pozivi ministarstva sa viših nivoa i mi uvijek pripremimo projekat i apliciramo, tako da smo aplicirali sa projektima asfaltiranja prema industrijskim zonama, zatim naselju Glamoč i mnogi drugi projekti. Nije dovoljno ali borimo se da je naš Budžet veći sve bi bilo lakše.''

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • E-mail: infopult@gorazde.ba