Skip to content
OBILJEŽENA DAN OMŠ ''AVDO SMAILOVIĆ'' PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Utorak, 07 Novembar 2017 16:02

Učenici i nastavnici OMŠ ''Avdo Smailović'' zajedno sa prijateljima danas su obilježili Dan škole. Riječ je o školi iza koje stoje brojni uspjesi i kvalitet  u radu, koji je prepoznat širom BiH i van njenih granica, što potvrđuju brojne diplome i trofeji sa takmičenja kojima su ispunjene prostorije škole. JU Osnovna muzička škola zvanično je počela sa radom  07.11.1975. godine. Kroz svoj dugogodišnji rad je iznjedrila veliki broj učenika, koji su svoje dalje školovanje nastavili kroz srednju muzičku školu u Sarajevu, muzičke akademije u BiH i šire.

Program obilježavanja započeo je jučer posjetom mezaru Abdurezaka Reska Srkalovića, gdje su članovi porodice i zaposleni u školi položili cvijeće i prisjetili se omiljenog nastavnika muzike koji je u sjećanjima goraždanki i goraždana koji su pratili nastupe nekadašnjih muzičkih grupa i duhačkog orkestra u Goraždu. U OMŠ " Avdo Smailović" ostavio je neizbrisiv trag.

Program je nastavljen danas svečanom sjednicom Nastavničkog vijeća i Školskog odbora u okviru koje je prezentovan rad škole u protekloj godini. Sjednici su, pored uprave škole, njenih nastavnika i učenika,  prisustvovale i zvanice među kojima je bio i gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović sa predsjedavajućom Gradskog vijeća Jelenom Mirković.

Prisutnima se u ime uprave škole i đaka najprije obratila direktorica Selma Verem, koja se svima zahvalila na dolasku, te uputila čestitku svim  uposlenicima  i učenicima škole povodom Dana škole. Direktorica Verem se u obraćanju osvrnula i na rezultate ostvarene u prethodnoj godini, te istakla kako je ova škola i u proteklom periodu zabilježila značajne uspjehe u radu. Zatim se zahvalila svima onima koji su na bilo koji način pomogli rad ove ustanove, Grad Goražde, BPK Goražde, te pojedincima bez čije pomoći bi rad škole bio znatno teži.

Povodom Dana škole čestitke su uputili i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Damir Žuga, zatim predsjednica školskog odbora Nermina Karahmetović, dok je gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović ovom prilikom Direktorici, profesorima i učenicima, čestitao Dan škole, te naglasio  kako ovaj datum zaista predstavlja krunu višegodišnjeg postojanja i uspješnog djelovanja ove, za naš grad, značajne ustanove, koja je iznjedrila generacije uspješnih učenika na koje smo ponosni, jer su naš grad uspješno predstavili na brojnim takmičenjima širom svijeta, a sa mnogih su donijeli značajna priznanja. On je ovom prilikom naglasio da je Gradska uprava do sada uvijek podržavala rad ove škole, te da će to i ubuduće nastaviti.

U sklopu svečane sjednice dodjeljena su i priznanja, nastavniku Samiru Obarčaninu za 30 godina vjernosti školi i muzičkom obrazovanju koje je ostavilo vrijedan trag u Goraždu, zatim su dodjeljena i priznanja za 10 godina rada u školi nastavnicima Irhadu Kuduzu i Muhidinu Obući. A povodom Dana škole održan je i svečani koncert na kojem su se predstavili učenici škole izvedbom djela svjetskih kompozitora i tradicionalnih narodnih pjesama.

Pred brojnom publikom u školskoj koncertnoj sali nastupili su Hor škole, Melika Peštek, II razred i Afan Vehabović, I razred ( u klasi nastavnice Belkise Vehabović), Ajlin Žepčan, IV razred i Lamija Balijagić, IV razred – ( u klasi nastavnica Ajle Balić i Samre Svraka), Harun Šabanija, III razred, ( u klasi nastavnika Bakira Vehabovića), Amra Obarčanin, III razred – ( u klasi nastavnika Muhidina Obuće), Ajnur Popović, V razred – ( u klasi nastavnika Irhada Kuduza), Lejla Omerbegović, VI razred i Sani Bašić, IV razred - ( u klasi nastavnika Samre Svrake i Muhidina Obuće), Adna Mašić, IV razred – ( u klasi nastavnice Emine Tirić), Balša Kajević , VI razred – (u klasi nastavnika Nikole Maleševića), Vokalni ansambl škole -( u klasi nastavnice Medine Turković).

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba