Skip to content
OBILJEŽEN DAN REINTEGRACIJE OPĆINE PALE U FEDERACIJI FBIH PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Ponedjeljak, 20 Mart 2017 18:05

I u općini Pale u Federaciji BiH danas je nizom prigodnih sadržaja obilježen Dan reintegracije. Riječ je o obilježavanju 21. godišnjice od reintegracije općine Pale u Federaciju BiH.

Program manifestacije najprije je započeo polaganjem cvijeća na Hair česmu u Hrenovici i spomen obilježju komandantima 6. Hrenovačkog bataljona. Program je nastavljen svečanom sjednicom Općinskog vijeća na kojem se prisutnima obratio predsjedavajući Općinskog vijeća Općine Pale u Federaciji BiH Almir Ćutuk koji je uputio čestitke svim građanima općine Pale u Federaciji BiH rezimirajući rad Općinskog vijeća u protekloj godini, potom je čestitke uputio i načelnik  Općine Pale u Federaciji Asim Zec koji je prilikom obraćanja istako realizovane projekte u proteklom periodu na području ove općine naglasivši potrebu za jednom kompanijom koja bi zaposlila veći broj ljudi sa ovog područja. Zatim je govorio o cijlevim i projektima koji će se realizovati u narednom periodu.

Među brojnim zvanicama koje su prisustvovale svečanoj sjednici bio je i načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović koji je ovom prilikom svim građanima uputio iskrene čestitke povodom Dana reintegracije ukazavši na dobru saradnju koju Općina Goražde ima sa Općinom Pale u F BiH i kako se nada da će se ta dobra saradnja nastaviti i ubuduće,  a ovom prilikom načelnik Ramović je uručio i finansijsku pomoć Udruženju žena za ruralni razvoj Općine Pale u FBiH.

U sklopu svečane sjednice izvršeno je proglašenje pobjednika i dodjela nagrada za osvojena prva tri mjesta za literarne radove učenika koji su pisali na temu 19. marta - Dana reintegracije Općine Pale u Federaciji BiH.

U sklopu programa manifestacije organizovan je i kulturno-zabavni program, te izložba ručnih radova Udruženja žena za ruralni razvoj Općine Pale u FBiH.

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • ID: 245025030009
  • PDV: 4245025030009