Skip to content
POVODOM DANA OPĆINE GORAŽDE I BPK-a ODRŽANA TEMATSKO - POKAZNA VJEŽBA (+ FOTO) PDF Ispis E-mail
Autor gorazde.ba   
Petak, 19 Septembar 2014 12:36

Kao i ranijih godina i ove godine, u sklopu programa obilježavanja 18. septembra – Dana Općine Goražde i BPK-a, danas je na Trgu branilaca održana Tematsko - pokazna vježba specijalizovanih jedinica i službi Civilne zaštite Općine Goražde, zajedno sa pripadnicima jedinica MUP-a BPK-a i Federalne uprave civilne zaštite, a vježbu je pratio veliki broj građana.

Vježba se sastojala iz četiri tematske cjeline čiji je cilj bio da građanima sa jedne strane pokaže stepen spremnosti, organizovanosti, obučenosti i opremljenost jedinica, kao i da, sa druge strane, pokaže koordinaciju i saradnju unutar samih jedinica i službi tokom akcije zaštite i spašavanja. Učešće u vježbi uzelo je dvanaest jedinica i službi i to: Profesionalna vatrogasna jedinica Općine Goražde, Jedinica za podršku MUP-a BPK-a, pripadnici Policijske stanice MUP-a BPK-a, pripadnici saobraćajne policije MUP-a BPK-a, Služba medicinske pomoći, Služba za zaštitu životinja, A tim za uklanjanje i uništavanje NUS-a FUCZ-a, Služba za čistoću, Višenamjenska jedinica Crvenog križa, Gorska služba spašavanje Stanica Goražde,  Industrijska profesionalna vatrogasna jedinica firme Ginex d.o.o. i firma Janjina d.o.o. Goražde.

Vježba je završena svečanim postrojavanjem učesnika vježbe i predajom raporta komandantu Štaba Civilne zaštite Općine Goražde, načelniku Općine dr. sci. Muhamedu Ramoviću koji je pohvalio učesnike vježbe i naglasio kako je vježba bila veoma uspješna, a koja je na najbolji način predstavila koordinaciju i spremnost djelovanja u vanrednim okolnostima svih učesnika vježbe.

Share
 

Sjedište Gradske uprave

  • Ulica: Maršala Tita br. 2
  • 73000 Goražde 
  • Telefon: +387 38 221 002
  • Telefon: +387 38 241 450
  • Fax :+387 38 221 332
  • E-mail: grad@gorazde.ba
  • E-mail: infopult@gorazde.ba