ODRŽAN MOTIVACIONI GOVOR ZA MLADE

Motivacioni govor Tomislava Cvitanušića u sklopu Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) uz finansijsku podršku Europske unije, održan je u Goraždu, u srijedu 27. marta 2024. godine u Gradskoj upravi.

Ovaj motivacioni govor jedan je od niza događaja koji se organizuju u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), a za cilj imaju inspirisati i motivisati mlade za nova postignuća.

Tomislav Cvitanušić poznati je maratonac, triatlonac i alpinista iz Bosne i Hercegovine, koji će mlade povesti na nezaboravno putovanje kroz izuzetne životne podvige. Tomislav nije samo uspješan sportista već i dobitnik brojnih priznanja uključujući Specijalnu nagradu Olimpijskog komiteta BiH za promociju bh. sporta. Kroz brojna iskustva i izlaganje daje motivaciju ljudima da istraže svoje granice i ostvare sjajne lične rezultate.

Ovo predavanje i druženje bilo je prigoda da sudionici saznaju više o njegovim iskustvima i izazovima koje je savladao, ali i o tome kako je postao prvi Ironman koji živi i radi u Bosni i Hercegovini. Posjetitelji su imali priliku upoznati se i s njegovim posljednjim postignućem usponom na najviši vrh svijeta Mount Everest.

 Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) finansira Europska unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).