GORAŽDE IMA PERSPEKTIVU

O konkretnim aktivnostima kojim  bi Vlada Federacije BiH mogla pomoći Goraždu u njegovom razvoju, razgovarali su u Goraždu gradonačelnik Ernest Imamović i potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Igor Stojanović. Na sastanku kojem je prisustvovao i predsjedavajući Gradskog vijeća Goražde Bajro Obuća, razgovarano je i o problemima, ali i rješenjima koje gradska uprava predlaže za boljitak grada.

“ Razgovarali smo o bitnom pozicioniranju Grada Goražda u okvirima Federacije BiH.O mogućnostima da se tamo gdje je saradnja dobra još poboljša” rekao je gradonačelnik Goražda Ernest Imamović, istakavši da  je “zbog nekolicine, nesavjesnog rada nekih prethodnika “, Grad bio ograničen da budžet dijeli u punom kapacitetu kako to građani očekuju, ali da je grad sada u prilici da to čini, te slijedi realizacija više infrastrukturnih projekata.

“ Dogovoril ismo se da zajednički doprinesemo da se Goražde nastavi razvijati. Da pokažemo da ovo nije, kako se često ljudi znaju osjećati, zapećak BiH nego da pokažemo ljudima da postoji perspektiva i da želimo graditi bolji život u Goraždu” izjavio je potpredsjednik Federacije BiH Igor Stojanović.