ODRŽANA IZVJEŠTAJNO-IZBORNA SKUPŠTINA  UDRUŽENJA PENZIONERA/UMIROVLJENIKA GRADA GORAŽDA

U prostorijama Udruženja penzionera/umirovljenika Grada Goražde danas je održana Izvještajno- izborna sjednica Skupštine. Skupštini je u ime Gradonačelnika Goražda prisustvovala njegova pomoćnica Samira Drakovac.

Na Skupštini je izvršen izbor radnih tijela Skupštine, a također su razmatrani izvještaji o radu Upravnog odbora, Nadzornog odbora, finansijski izvještaj, potom su provedeni izbori za mandatni period 2022.-2026. godina za predsjednika i zamjenika Skupštine, Upravni odbor ( 7 članova), Nadzorni odbor (3 člana ),te izbor delegata u skupštinu SUPUUFBIH. Do kraja sjednice usvojeni su Program rada Udruženja za 2022. te Plan rada Upravnog i Plan rada Nadzornog odbora

Više o samoj sjednici Skupštine u izjavi za medije govorio je predsjednik Udruženja penzionera Goražde Suljo Bekan:  ”Danas je održana Izvještajno-izborna Skupština za mandatni period 2022-2026 godina. Provedeni su izbori po svim mjesnim organizacijama, koje su dale svoje delegate u Skupštinu, Upravni odbor i u mjesne odbore. Poslije provedenih izbora mi smo na Upravnom odboru dali prjedloge Skupštini da ona usvoji koji će delegati ići i koje će funkcije obnašati. Prije toga ja bih kazao da se danas razmatralo i o Izvještaju o radu  Upravnog odbora i Izvještaj o radu Nadzornog odbora i Izvještaj o radu Skupštine, te njihovi planovi rada, Plan izvršenja prihoda i rashoda i Plan prihoda i rashoda za 2022. Mi možemo biti zadovoljni da  je prethodna godina 2021. pozitivno završila, da smo jedno od rijetkih udruženja u Federaciji koje je stabilno iako smo u 2021. godini samo  za pomoć i lijekove isplatili 22. 000,00 KM. Što se tiče delegata, naša Skupština broji 25 delegata i danas su verifikovani njihovi mandati. Njih su predložili mjesne organizacije. Skupština je izabrala Upravni odbor. U upravni odbor su imenovani. Suljo Bekan, Asim Osmanković ( MZ Goražde II ), Sulejlmen Žuga ( MZ Goražde III ), Ćutuna Edhem ( MZ Goražde IV ). Statutom je regulisano da iz ostalih mjesnih organizacija sistemom rotacije idu još tri člana, tako da je u Vitkovićima izabrana Rahman Zineta, Osanica- Hadžan Papračanin i Mravinjac Čvorak Ejub. Kad se prihvate mandati Upravnog odbora, Upravni odbor se povlači i bira svoga predsjednika,  tako da sam ja dobio povjerenje Upravnog odbora za još jedan mandat 2022-2026 a zamjenik predsjednika Upravnog odbora je Osmanković Asim. Za predsjednika Skupštine ponovo je izabran Mehić Sead, a za njegovog zamjenika Krndžija Asim i u Nadzorni odbor je izabran Šabanović Hajrudin, Mirvić Azemina i Halimić Samir. ”

Ono što će svakako biti prioritet rada ovog Udruženja u narednom periodu jeste da se borimo za poboljšanje socijalnog statusa penzionera. To će biti fokus, da se poboljša socijalna karta penzionera naglašeno je danas na Skupštini, a zahvalnost na pomoći u radu ovog Udruženja, između ostalih,upućena je i Gradskoj upravi Goražde.