ZBOG POGORŠANE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE REDUCIRANI PROGRAMSKI SADRŽAJI DANA MLADIH I DANA RJEKE DRINE

Obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju u našem gradu izazvanu pandemijom Koronavirusa i povećanim brojem oboljelih, organizacioni odbori za obilježavanje 21. marta – Dana mladih Grada Goražda i 22. marta – Dana rijeke Drine, na danas održanim sastancima usvojili su zaključke da se zbog trenutnog stanja programski sadržaji reduciraju, te da se pojedini programski sadržaji odgode za neki naredni period.

Zbog toga već ranije usvojeni programi danas su pretrpjeli izmjene, te će se pomenuti datumi obilježiti sa samo nekoliko aktivnosti koje će se održati uz ograničen broj učesnika i maksimalno poštivanje epidemioloških mjera.

Program Dana mladih započet će u četvrtak 18.03.2021. u OŠ Fahrudin Fahro Baščelija, gdje će puštanjem himne djece sa downovim sindromom i simboličnim nošenjem različitih čarapa obilježiti 21. mart – Međunarodni dan djece sa downovim sindromom.

Program se nastavlja u petak 19. marta otvaranjem izložbe likovnih djela učenika STŠ Hasib Hadžović uz ograničen broj učesnika, a centralni dio programa desit će se u nedjelju 21.03.2021. polaganjem cvijeća na Spomen obilježju ubijenoj i nastradaloj djeci 1992. – 1995. godina. Cvijeće će položiti delegacija mladih i delegacija Grada Goražda.

Istog dana, bit će proglašeni pobjednici likovnog i literarnog konkursa, a na mostu Alija Izetbegović bit će postavljen transparent ”Goražde kraj Drine sanja” (645) kojom će ujedno biti najavljen 22. mart – Dan rijeke Drine i obilježavanje 645 godina Goražda.

Ovo su ujedno zajedničke aktivnosti i programa Dana mladih i Dana rijeke Drine, a sve će biti propraćeno i simboličnom porukom koju će mladi poslati putem društvenih mreža.

Istog dana bit će održan i sastanak inicijativnog odbora za obnavljanje rada Vijeća mladih Grada Goražda. Turnir u basketu i odbojci, koncert pop rock škole i planirane radionice, kao i sadnja parkovskog drveća su odgođeni.

U sklopu programa obilježavanja 22. marta – Dana rijeke Drine programski sadržaji su također reducirani, a započet će poribljavanjem rijeke Drine, postavljanjem kanti u užem gradskom jezgru, te čišćenjem i pranjem grada koje će izvršiti JKP 6. mart i PVJ, dok se ostale aktivnosti odgađaju.

Sa današnjih sastanaka poslata je poruka građanima da budu maksimalno odgovorni i da poštuju donesene epidemiološke mjere.

POHVALE I KRITIKE
NA RAD GRADSKIH SLUŽBI