ZAVRŠENI RADOVI NA UREĐENJU SPOMEN OBILJEŽJA UBIJENOJ I NASTRADALOJ DJECI 1992. – 1995. GODINA

U sklopu Programa uređenja grada i prigradskih naselja, a u skladu sa Strategijom razvoja Grada Goražde, ovih dana su završeni radovi na rekonstrukciji i uređenju Spomen obilježja ubijenoj i nastradaloj djeci 1992. – 1995. godina koji je simbol stradanja mladosti Goražda.

Nosioc radova je firma Glovis d.o.o. Zenica, a ovim projektom postavljena je nova gumena podloga, dok su u prethodnom periodu uređene klupe, te zasađeno cvijeće i čempresi. Vrijednost radova postavljanja gumene podloge je 24.967,80 KM.

Radove je danas posjetio gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović sa saradnicima, gdje je u razgovoru sa građanima istakao da će Gradska uprava, u skladu sa svojom dobrom praksom u prošlosti, pomoći realizaciju i drugih projekata koji će doprinijeti ljepšem i ugodnijem življenju u našem gradu, te dodao – ”Izgradnja Spomen obilježja ubijenoj i nastradaloj djeci 1992. – 1995. godina je realizovana uz saglasnost roditelja ubijene djece, gdje smo uvažili njihove prijedloge kako da izgleda Spomen obilježje. Plan je bio da se njegov izgled dorađuje tako smo prošle godine sa Općinom Centar iz Sarajeva zasadili nove zasade što prelijepo izgleda, zatim smo evo uz usvajanje od strane Gradskog vijeća Programa uređenja grada i prigradskih naselja u sklopu istog realizovali projekat postavljanja gumene podloge koji je koštao 24.967,80 KM što se pokazalo opravdanim, jer će našim mališanima omogućiti da se ugodno igraju. Mi imamo i dalje planove da dorađujemo i uređujemo naše Spomen obilježje ubijenoj i nastradaloj djeci 1992. – 1995. godina.”

Ono što treba naglasiti jeste da se nastavljaju aktivnosti i u 2020. godini po pomenutom Programu, kao i po Programu održavanja putnih komunikacija od interesa za Grad Goražde, tako da nas očekuje niz aktivnosti.

POHVALE I KRITIKE
NA RAD GRADSKIH SLUŽBI