USKORO OTVARANJE GRADSKOG PARKA ZAIM IMAMOVIĆ  

Radovi na izgradnji gradskog parka podignutog u spomen na komandanta Zaima Imamovića, graditelji privode kraju. Građani Goražda sjećaju ga se kao istinskog heroja odbrane grada, a dio njih okupljen u centralnoj gradskoj ulici, s radošću je posmatrao postavljanje spomen ploče sa printanim portretom komandanta Zaima.

‘’Ovaj spomen park, na čiju izgradnju se čekalo skoro 30 godina, je spomen park ne samo Zaimu Imamoviću nego i Prvoj drinskoj udarnoj brigadi i svim ostalim brigadama nekadašnjeg IBOG-a, začetnika odbrane ovog područja. Ponosan sam što će uskoro ovaj spomen park biti predat Goraždanima na korištenje” rekao je gradonačelnik Goražda Ernest Imamović I jo jednom izrazio zahvalnost Općini Trnovo koja je, uz Goražde, podržala ovaj projekt.

Uz spomen ploču, u parku u kojem su postavljene klupe, uređene staze, podesti za jarbole, parkovsko osvjetljenje, očekuje se i planirana sadnja niskog ukrasnog rastinja, kako bi ovo mjesto bilo mjesto okupljanja pogotovo mladih koji su garant dobre budućnosti ovog prostora što je bila želja i komandanta Zaima.