U SKLOPU PROGRAMA ”OMLADINSKA BANKA GORAŽDE” U 2021. GODINI USPJEŠNO REALIZOVANO 12 PROJEKATA i 3 MIKROBIZNISA

U okviru programa ”Omladinska banka Goražde“, koju partnerski podržavaju Grad Goražde i Fondacija Mozaik, u Velikoj sali Gradske uprave danas je organizovana promocija rezultata Omladinske banke Goražde u 2021. godini i svih proteklih godina od kada Omladinska banka realizuje projekte na području našeg Grada, kao i uručenje priznanja i zahvalnica svima onima koji su učestvovali u pomenutom programu.

Promociji su prisustvovali predstavnici Fondacije Mozaik, Gradske uprave Grada Goražda, te predstavnici neformalnih grupa mladih.  Program Omladinske banke i u ovoj godini, kao i u prethodnih osam podržao je Grad Goražde koji je bio partner Fondaciji Mozaik prilikom realizacije istog.

U sklopu projekta Omladinska banka Goražde u 2021. godini podržano je 12 projekata i 3 mikrobiznisa mladih na području Goražda. Ukupna vrijednost realizovanih projekata iznosi 15.990,00 KM, a projekti su podržani iz Fonda Omladinske banke Goražde, koji su i u 2021. godini zajednički obezbijedili Grad Goražde i Fondacija Mozaik. Riječ je o projektima naziva ”Ovi zidovi duše imaju!”; ”Rock Škola gitare”; ”Izgradnja rigola na putu u MZ Bogušići”; ”Kreiraj svoj suvenir”; “Svi na Sadbu”; ”Mali bubnjari”; ”Asfaltiranje platoa izvorišta mineralne vode Kiseljak”; ”Dječiji rekviziti na izletištu”; ”Penjimo se zajedno ka znanju”; ”Čišćenje i uređenje korita rijeke Ocke”; ”Uređenje puta prema izletištu Posestra”, te tri mikrobiznisa “Domaće je najbolje”; ”Igraonica Osmijeh” i Kozmetički salon “Nejla”.

Program Omladinske banke za cilj ima da poveća učešće mladih u razvoju lokalnih zajednica kroz aktivnu ulogu u procesima donošenja odluka, te pružanje podrške aktivnostima mladih u njihovim zajednicama kroz dodjelu bespovratnih novčanih sredstava projektima neformalnih grupa mladih.

Riječi zahvalnosti Gradskoj upravi Goražda na dosadašnjoj saradnji na projektu Omladinske banke uputili su predstavnica Fondacije Mozaik, te su naglasili da su ponosni na 9 godina partnerstva Grada Goražde i Fondacije Mozaik na razvoju i podršci Omladinske banke Goražde, 3 mikrobiznisa vrijednosti 5.889,00 KM i 59 projekta ukupne vrijednosti 158.237,00 KM, koji su realizovali 1.154 mladih volontirajući i radeći 11.440 sati da bi 20.107 osoba imalo direktne koristi od realizovanih projekata. Također, su dodali da se raduju nastavku partnerstva i rezultatima koji će se zajedno ostvariti u skladu sa potpisanim Memorandumom i Aneksima I i II Memoranduma o saradnji za period 2019-2022. godine.

POHVALE I KRITIKE
NA RAD GRADSKIH SLUŽBI