KROZ PROGRAM OMLADINSKE BANKE BIT ĆE FINANSIRANO 11 PROJEKATA I JEDAN MIKROBIZNIS MLADIH

Kroz program Omladinske banke Grad Goražde i Fondacija Mozaik  i ove će godine izdvojiti sredstva za projekte mladih.
Na Javni poziv ukupno je pristiglo 15 projekata i 4 mikrobiznisa, te je, nakon procesa mentorisanja i selekcije Odbora Omladinske banke Goražde i glasanja u zajednici, odabrano 11 projekata mladih ukupne vrijednosti 29.2010 KM i jedan mikrobiznis u vrijednosti 2.000 KM.

Tim povodom danas je u Velikoj Sali Gradske uprave Goražde upriličeno potpisivanje ugovora sa korisnicima koji su prošli na Javnom pozivu.

‘‘Radi se o projektima mladih, koji su  pokazali da jedan nivo kreativnosti i poduzetništva u našem gradu postoji i svake godine napreduje i razvija se, što mi je izuzetno drago” naglasio je u obraćanju gradonačelnik Imamović.

’’Gledajući same projekte zaista se vidi šarolik dijapazon djelatnosti i stvari koje će se raditi, od sporta, kulture, rekonstrukcije javnih puteva i objekata za mlade. Što se tiče mikrobiznisa on je iz djelatnosti poljoprivrede, odnosno  pčelarstva. Ukupna vrijednost projekata je  oko 30 000 KM od čega Grad Goražde i Fondacija Mozaik učestvuju sa oko 20 000 KM, a neformalne grupe su kroz svoj doprinso skupile nešto više od 10 000 KM, dok je podrška za mikrobiznis 2000 KM’’ istakao je u izjavi za medije Armin Softić koordinator Mozaik Omladinskih banaka.
Jedan od potpisnika ugovora je i Deljo Damir: ’’Radi se o pčelarskoj radionici. Uglavnom sa ocem se bavimo dvije godine. Ovim projektom sam želio da registrujem to. Iznenadio sam se što sam jedini ja prijavio. Proces prijave bio je veoma jednostavan’’  rekao je Damir.