U GORAŽDU OD DANAS OTVORENO KLIZALIŠTE

Za sve goraždanske mališane i druge koji žele klizati, u Goraždu je otvoreno klizalište. Smješteno je na platou ispred Gradske dvorane Mirsad Hurić i poklon je Grada djeci Goražda.

“ Raduje nas da smo uspjeli i ove godine imati ledenu plohu u Goraždu. Klizalište je pokon Gradske uprave goraždanskim mališanima, prije svih.  Ali željeli smo da na ovaj način podržimo i roditelje koji bi možda željeli, ali zbog poslovnih obaveza, pa i teških finansijskih vremena nisu u prilici da odvedu svoju djecu van grada u veći centar na klizanje” kaže gradonačelnik Goražda Ernest Imamović

Gradska uprava je besplatno klizanje i opremu za sve koji žele klizati osigurala kroz projekt Zimska čarolija. Klizalište će biti otvoreno mjesec dana.

 “Bilo je komentara da se kasni sa postavljanjem klizališta, ali mi moramo poštovati zakonske procedure, poštovati sistem javnih nabavki,  ali i čekati nekad na red da ploha uz ostale gradove stigne i u naš grad. Zato, mislim da je dobro da je tu i da će neko vrijeme prkositi i nešto toplijem vremenu za ovo doba godine.” rekao je gradonačelnik Imamović.