U GORAŽDU DANAS DAN ŽALOSTI

Povodom tragične smrti Almira Raščića, Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović, kao i Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde  proglasili su petak, 27.januar, Danom žalosti na području Grada Goražda, kao i BPK-a.

U Velikoj sali Centra za kulturu Goražde danas je održana komemoracija, a potom i klanjana dženaza i obavljen ukop na mezarju u Kolijevkama.

Komemoraciji je prisustvovao veliki broj građana Goražda, porodice i prijatelja, a prisutnima su se obratili predstavnici Nogometnog saveza BiH, općinski i kantonalni zvaničnici, komšije, prijatelji tražeći riječi kojima bi opisali bol, ali i upozorili da ubica mora biti pronađen i adekvatno kažnjen.

 Vijest o smrti Almira Raščića, koji je nakon deset dana bitke za život preminuo od posljedica povreda zadobijenih u petak 13 januara kada mu je pucano u glavu, stanovnici Goražda su dočekali u bolu i nevjerici.

Tužilaštvo BPK-a Goražde nakon smrti mladića krivično dijelo je prekvalifikovalo iz pokušaja ubistva u ubistvo, a naložena je u obdukcija tijela Raščića.

Almir Raščić je bivši nogometaš, član FK Goražde, Željezničara, Veleža, Olimpika, Orašja i Zadra, reprezentativac BiH, član sportske porodice. Po završetku nogometne karijere bavio se ugostiteljstvom, a u Goraždu je bio omiljen.

[robo-gallery id=”8282”]