U GORAŽDU SE USKORO OTVARA POSLOVNICA FEDERALNE RAZVOJNE BANKE

V.d. predsjednika Uprave Razvojne banke F BiH Borislav Trlin sa saradnicima posjetio je danas Gradsku upravu Goražde, gdje se susreo sa gradonačelnikom Ernestom Imamovićem. Ova posjeta uslijedila je na poziv Gradonačelnika i inicijativu privrednika sa područja BPK Goražde koji su izrazili potrebu za otvaranjem poslovnice Razvojne banke u Goraždu.

”Iskazana je volja da se vidi na koji način Razvojna banka F BiH, u partnerskom odnosu sa privrednicima, može da učestvuje u razvoju ovog dijela BiH. Razgovarali smo vrlo konkretno i o mogućnostima rada Razvojne banke u Goraždu” rekao je gradonačelnik Imamović, a direktor Razvojne banke iznio jasnu spremnost banke da izadje u susret goraždanskoj privredi.

“ Ja ću ovom prilikom reći nešto što je ekskluziva. Mi smo u Razvojnoj banci  odlučili da u gradu Goraždu otvorimo poslovnicu Razvojne banke i približimo našu banku, naše projekte goraždanskim privrednicima i Gradu Goraždu. Direknu korist će imati cijela Federacija kad uzmemo u obzir  koliko je jaka goraždanska privreda, na koji način se razvija goraždanski  dio. Moramo priznati da je na neki način izoliran i red je da neka institucija od federalnog značaja, kao što je Razvojna banka ima sluha za Goražde i za  njegove privrednike i stanovnike” iznio je gospodin Trlin. Dodao je da će u poslovnici privrednici dobiti sve informacije i podršku koju Razvojna banka pruža.

Gradonačelnik Imamović i upravnik Trlin obišli su prostore u kojima bi trebalo biti sjedište banke.

“Nadzorni odbor treba odobriti otvaranje ove poslovnice i ono što nas čeka jeste  konkurs za prijem ljudi. Nastojat ćemo da to budu kvalitetni i kompetentni ljudi” kazao je gospodin Trlin.