SVEČANO OTVOREN DRUGI ”BAZAR & GORAŽDE” 2020.

U organizaciji Općeg udruženja ”Stari zanati” obrtnici Goražde danas je na platou ispred zgrade Biznis centra svečano otvoren II ”BAZAR&GORAŽDE” 2020. koji je organizovan zahvaljujući naporima i zalaganju članova ovog Udruženja, te podršci Gradske uprave Grada Goražda, ali i mnogobrojnim prijateljima.

U Općem udruženju ”Stari zanati” obrtnici Goražde naglašavaju da je cilj da se pruži prilika našim zanatlijama i poljoprivrednim proizvođačima da predstave svoj rad i da zarade određena sredstva – ”Mi već drugi put u saradnji sa Udruženjem Herbalos iz Sarajeva na platou Biznis centra organizujemo Bazar što mislim da je dobro u ovom vaktu kakav je gdje pokušavamo da damo malo vedriji duh našem gradu. Mislim da će od ovog Bazara imati koristi kako proizvođači tako i građani. Smanjili smo broj učesnika u odnosu na prvi Bazar zbog epidemiološke situacije, jer smo na prvom imali 45 do 50 učesnika, a sada je oko 20 učesnika. Pokušali smo kroz organizaciju ovog Bazara da damo novu dimanziju ovome dijelu Grada kako bi ga oživili, a samim tim i dali priliku našim zanatlijama i poljoprivrednim proizvođačima da predstave svoj rad i da zarade određena sredstva.” – naglasio je predsjednik Safet Efendić.

Čast da pozdravi prisutne i da Bazar svečano proglasi otvorenim pripala je gradonačelniku dr.sci. Muhamedu Ramoviću koji je prilikom obraćanja naglasio važnost ovakvih manifestacija za one koji se bave određenim zanatima i poljoprivredom, jer su ovakvi događaji prilika da predstave svoj rad i da zarade određena sredstva.

O organizaciji Bazara u našem gradu govorio je i predsjednik udruženja Herbalos Sarajevo  Ajdin Prašović – ”Prije par mjeseci organizovali smo prvi Bazar u Goraždu koji se pokazao vrlo uspješnim i otvorila se prilika da ponovo dođemo i zajednički sa udruženjem ”Stari zanati” obrtnici Goražde organizujemo ovo što se trenutno dešava. Imamo namjeru da do kraja godine organizujemo događaj koji bi se zvao Drinska bajka u sklopu novogodišnjeg programa, koji bi bio pojačan u odnosu na ovo što imamo danas. Mi imamo namjeru da organizujemo i majski sajam koji bi bio tradicionalni, a ovo sada što se događa trajaće do subote i pravimo pauzu sedam dana, nakon čega ćemo kako sam i napomenuo ovaj dio grada da ukrasimo i organizujemo Drinsku bajku.”