ŠTETE U NASELJU LOZJE UZROKOVANE NEVREMENOM BIĆE SANIRANE

Prethodnih dana Grad Goražde zahvatilo je nevrijeme praćeno grmljavinom, jakom kišom, olujnim vjetrom i gradom, što je izazvalo velike posljedice. Zbog obimnih padavina došlo je do pojave bujičnih voda, začepljenja odvodnih kanala, što je prouzrokovalo plavljenje saobraćajnica u mnogim djelovima Grada. Bujične vode su nosile zemlju, lišće kao i drugi otpad koji je začepio odvodne kanale usljed čega je došlo do plavljenja poslovnih prostorija i podruma.

Štab Civilne zaštite Grada Goražda odmah je reagovao, a prvi na terenu bili su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Grada Goražda. Oni su vršili otčepljavanje šahtova, ispumpavanje vode iz podruma i sa puteva i spiranje trotoara od nanosa mulja i blata, te pomagali vlasnicima da izbace vodu i mulj iz poslovnih prostorija.

Članovi Gradskog Štaba civilne zaštite Grada Goražda su obilazili teren i određivali prioritete čišćenja i djelovanja pripadnika Civilne zaštite.

Obzirom da su ovim nevremenom bila pogođena i naselja u Mjesnoj zajednici Goražde IV, gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović sa saradnicima posjetio je stanovnike naselja Lozje gdje su usljed nevremena prouzrokovani brojni problemi, a u razgovoru sa građanima Gradonačelnik ih je obavijestio da će Gradska uprava sanirati štete, te da će se raditi na unaprijeđenju komunalne infrastrukture. Na terenu su bili i predstavnici firme „Goraždeputevi“ koji će vršiti čišćenje bujičnih nanosa sa ulica.