ŠTAB CIVILNE ZAŠTITE GRADA GORAŽDA UPUTIO APEL GRAĐANIMA

Gradski štab civilne zaštite (GŠCZ) danas je održao 55. redovnu sjednicu. U sklopu Dnevnog reda na početku su dogovorene aktivnosti povodom novog vala  pandemije Koronavirusa (COVID-19) na području grada Goražda, te upoznavanje sa neredbom  Federalnog  ministarstva zdravstva o proglašenju epidemije zarazne  bolesti COVID-19; zatim su razmatrane dodatne mjere rada Gradskih službi, javnih ustanova i javnih preduzeća Grada Goražda; kao i prijedloga o održavanju  Festivala  prijateljstva gdje su članovi Štaba donijeli Odluku da se Festival zvanično otkazuje, s tim da će biti simbolčino podignuta festivalska zastava, organizovan vatromet i izložba djela nastalih na Internacionalnoj likovnoj koloniji/ILK ”Boje prijateljstva” Goražde 2019. u Gradskoj art galeriji sa poštivanjem svih mjera.

U nastavku sjednice članovi Štaba su usvojili Odluku o plaćanju računa za dezinfekciona  sredstva  za potrebe Dezinfekcionog tunela.

Govoreći o trenutnoj situaciji u Gradu, GŠCZ na čelu sa gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović koji je ujedno i komandant Štaba još jednom je uputio apel građanima:

Poštovani sugrađani,

Obzirom da se situacija vezano za Koronavirus (COVID-19)  pogoršala, te da se povećao broj zaraženih te se bilježe smrtni slučajevi, kako u našem gradu, tako i u cijeloj državi i svijetu, a kako bismo spriječili njegovo ubrzano širenje, pozivamo sve građane na poštivanje svih odluka kriznih štabova Federacije Bosne i Hercegovine i BPK Goražde, te svih ostalih nadležnih institucija, a koje se, između ostalog, odnose se na redovno održavanje higijene, nošenje maski, izbjegavanje javnih okupljanja, te samoizolaciju u slučaju da ste u kontaktu sa osobama pozitivnim na COVID ili osjećate bilo koji od simptoma.

Također, molimo vas da ograničite vaš boravak u prostorijama Gradske uprave, javnih ustanova i javnih preduzeća Grada Goražda, te dolazite samo ako je to neophodno uz nošenje maski, a sve u cilju vaše i sigurnosti uposlenika, kao i onih koji iz drugih razloga borave u prostorijama navedenih institucija. Ukoliko je to moguće, upućujemo vas da komunikaciju uspostavljate putem Interneta i telefona.

Ako smatrate da ste vi ili neko koga poznajete zaraženi  COVID-19 virusom, kontaktirajte nadležne organe u skladu sa dostupnim brojevima telefona.

S poštovanjem!

KOMANDANT ŠTABA

dr. sci. Muhamed Ramović

POHVALE I KRITIKE
NA RAD GRADSKIH SLUŽBI