SPORTSKIM TAKMIČENJIMA U ZNAK SJEĆANJA NA SIGO NASTAVLJEN PROGRAM OBILJEŽAVANJA 18. SEPTEMBRA DANA GRADA GORAŽDA I BPK-a GORAŽDE

U organizaciji Ministarstva obrazovanja, mladih, nauke, kulture i sporta BPK-a Goražde, a uz tehničku podršku JU SSŠ ”Džemal Bijedić” Goražde, te konsultaciju sa organizatorima Sportskih igara goraždanskog okruga iz perioda njihovog održavanja, danas su u sklopu programa obilježavanja 18. septembra Dana Grada Goražda i BPK-a Goražde na sportskim terenima ”1. Maj” održana sportska takmičenja koja su organizovana u znak sjećanja na Sportske igre goraždanskog okruga (SIGO). U okviru natjecanja u nogometu, košarci, odbojci, rukometu, atletici i šahu učešće su uzele osnovne i srednje škole sa područja BPK-a.

Sportske igre goraždanskog okruga (SIGO), jedna su od najstarijih i najmasovnijih sportskih manifestacija u Bosni i Hercegovini u periodu odbrambeno – oslobodilačkog rata 1992. – 1995. u kojim su učešće uzeli predstavnici gradova Podrinja i iste su manifestovale svu snagu otpora i neuništivost duha u ratu.

U nastavku Programa danas je u Gradskoj art galerije otvorena Izložba slika pod nazivom “Grad očima prijatelja”, dok je na spomen obilježju Rorovi u poslijepodnevnim satima otvorena stalna postavka ratnih eksponata i fotografija.

Za danas je još planirano da se sa početkom u 16h u kompleksu Memorijalna šuma 8372 na Posestri održi kulturno-vjerski program posvećen šehidima i braniocima u povodu 30. godišnjice oslobođenja pod nazivom „Dan zahvalnosti“, dok će se u večernjim satima u Maloj sali Centra za kulturu Goražde održati Veče sevdaha i klasike u izvođenju pijanistice Dženane Šehanović Sarajlić i sopranistice Dženane Huseinagić.

POHVALE I KRITIKE
NA RAD GRADSKIH SLUŽBI