REKONSTRUKCIJA MOSTA ŽRTAVA GENOCIDA U SREBRENICI U ZAVRŠNOJ FAZI

Kao što je poznato javnosti, JP Ceste Federacije BiH u 2019. godini na području Goražda je implementiralo četiri infrastrukturna projekta ukupne vrijednosti 4 miliona KM i to: raskrsnica na cesti M20 u Vitkovićima, zatim izgradnja trotoara na relaciji Vinarići – Baćci, izgradnja šetališta, odnosno, trotoara od semafora u ulici Maršala Tita koja se spaja sa Mostom žrtava genocida u Srebrenici i ulicom Muhidina Mašića Munje na magistralnom putu M20, odnosno, novog kružnog toka koji će biti izgrađen u narednom periodu, do Novog Goražda. Četvrti, veoma značajan projekat odnosi se na rekonstrukciju ul. Kulina bana, zatim ul. Seada Sofovića Sofe.

Od strane J.P. Ceste Federacije BiH planirana je implementacija još dva veoma važna projekata na području grada Goražda koji se odnose na potpunu rekonstrukciju Mosta žrtava genocida u Srebrenici čiji su radovi u završnoj fazi, dok se radovi za izgradnju kružnog toka u ulici Maršala Tita koja se spaja sa Mostom žrtava genocida u Srebrenici i ulicom Muhidina Mašića Munje na magistralnom putu M20 planiraju početi uskoro. Ukupna vrijednost ovih projekata je oko 3,3 miliona KM.

Kako bi se uvjerio u dinamiku radova Most žrtava genocida u Srebrenici danas je posjetio gradonačelnik Ernest Imamović sa saradnicima, gdje mu je od strane izvođača potvrđeno da će se radovi na mostu završiti krajem mjeseca jula.

POHVALE I KRITIKE
NA RAD GRADSKIH SLUŽBI