PRVA ZVANIČNA POSJETA GRADONAČELNIKA IMAMOVIĆA JU DOM ZDRAVLJA ‘’DR. ISAK SAMAKOVLIJA’’ I JU APOTEKA ‘’9. MAJ’’

Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović sa saradnicima posjetio je danas javne ustanove Dom zdravlja ‘’dr.Isak Samakovlija’’ i Apoteka ‘’9.maj’’ Goražde.

Prva posjeta bila je JU Dom zdravlja, gdje je Gradonačelnik održao sastanak sa direktorom Edinom Čengićem i saradnicima, a nakon toga sastanak je održan i u JU Apoteka ‘’9.maj’’ Goražde sa direktoricom Elmom Hubjer.

Ovo je njegova prva zvanična posjeta pomenutim zdravstvenim ustanovama, koja je za cilj imala upoznavanje sa stanjem u ustanovama, finansijskom situacijom, realizovanim projektima, projektima i aktivnostima koje su u toku, kao i planovima za naredni period.

Također je razgovarano o tome sa kojim kadrom raspolažu, problemima i potrebama ove dvije, za naš Grad veoma značajne zdravstvene ustanove. Ono što je sigurno je da će Gradska uprava ubuduće zajedničkim aktivnosti sa Domom zdravlja realizovati projekte koji se tiču unaprijeđenja infrastrukture i poboljšanja samih uslova za rad, kao i usluga koje ova ustanova treba da pruže građanima, naglašeno je na sastanku.

Tokom posjete, gradonačelnik Imamović je naglasio da je primarna zdravstvena zaštita u fokusu, te pohvalio rad uposlenika Doma zdravlja.

POHVALE I KRITIKE
NA RAD GRADSKIH SLUŽBI
COVID-19
EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA NA PODRUČJU BPK GORAŽDE
Osvježeno: 18.06.2021
IZVOR: Zavod za javno zdravstvo BPK Goražde
AKTIVNIH SLUČAJEVA
OPORAVLJENIH
UMRLIH
5
2022
82
(+1)
(0)
(0)