PRIJATELJI IZ GRADA GERE U POSJETI GORAŽDU

Grad Goražde i Grad Gera iz Njemačke već dugi niz godina njeguju posebne prijateljske odnose, a ova dva grada zvanično su se i pobratimila 2002. godine. To je rezultiralo brojnim do sada realizovanim projektima i saradnjom, stoga posebno raduje ponovna posjeta prijatelja iz Gere koji ovih dana borave u Goraždu.

Tim povodom u Gradskoj upravi Goražde upriličen je prijem za delegaciju Gere, a prijemu su prisustvovali i predstavnici Rotary International District Germany, predstavnici Rotary Kluba Sarajevo, te poslovni partner predstavnik firme Milo, kao i Mirsada Ćulov – predsjednica Udruženja oboljelih od dječije cerebralne paralize i distrofije Goražde.

Osim što je razgovarano o do sada realizovanim projektima, također se govorilo o novom zajedničkom projektu. Grad Gera i Rotari International finansirat će opremanje gradske perionice/hemijske čistionice u Goraždu, a upravljanje istom bit će povjereno upravo Udruženju oboljelih od dječije cerebralne paralize i distrofije, sa kojima do sada imaju jako dobru saradnju i odnose. Vrijednost pomenutog projekta iznosi oko 250.000,00 KM. Osim toga,kako je rečeno na sastanku članovima Udruženja bit će donirano i kombi vozilo. Gradonačelnik Ernest Imamović podržao je ovaj projekat te obećao da će Grad Goražde dodjeliti prostorije u kojima će biti smještena perionica. On se gostima iz Gere zahvalio na svemu što čine za Goražde, kao i za samo Udruženje, te istakao kako se nada nastavku dobre saradnje i u buduće.

 

POHVALE I KRITIKE
NA RAD GRADSKIH SLUŽBI