PREDSTAVNICI ROTARY INTERNATIONAL I ROTARY CLUB GERA U POSJETI GORAŽDU

Predstavnici Rotary International i Rotary Kluba iz Gere borave ovih dana u Goraždu. Ugostio ih je i gradonačelnik Ernest Imamović sa saradnicima.

Zahvaljujući podršci prijatelja iz Gere Udruženje oboljelih od dječije cerebralne paralize i distrofije Goražde realizovalo je brojne projekte, a posljednji u nizu velikih projekata bio je opremanje i otvaranje praonice /vešeraja u Goraždu i nabavka novog kombi vozila za potrebe Udruženja što je koštalo oko 400 000 KM.

Upravo tim povodom danas je i održan sastanak u Gradskoj upravi Goražde sa ciljem da se još jednom animiraju svi goraždanski poduzetnici, firme i javne ustanove da koriste usluge pomenute praonice, što bi svakako pomoglo rad Udruženja koje bilježi brojne uspjehe i veoma je značajno za njegove članove, ali i lokalnu zajednicu u cjelini.

Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović naglasio je da Grad Goražde izuzetno cijeni sve ono što su prijatelji iz Rotary Cluba Gera učinili za naš grad, posebno za Udruženje i maksimalno će podržati sve njihove aktivnosti.

Na sastanku je razgovarano i o novim projektima koji bi trebali biti realizirani u buducnosti.