PREDSTAVNICI FEDERALNOG MINISTARSTVA ZA PITANJA BORACA U POSJETI GRADU GORAŽDE

U posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde danas je boravila delegacija Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata i Saveza demobilisanih boraca F BiH, koju je predvodio pomoćnik federalnog ministra Mirza Terza.

U sklopu protokola najprije su posjetili Vladu BPK-a Goražde gdje je održan sastanak sa premijerkom Aidom Obućom i ministrom za boračka pitanja Edinom Aganovićem. Sastanku je prisustvovao i predstavnik Udruženja demobilisanih boraca BPK-a Nesib Hodo.

Na sastanku su prezentovane planirane izmjene i dopune Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica, koje bi se ubrzo trebale naći u parlamentarnoj proceduri, no prije toga na temelju dogovora sa premijerom Vlade F BiH, planirano je da se izvrši obilazak svih kantonalnih ministarstava kako bi se zajednički sagledale sve predviđene izmjene, a konačan prijedlog Zakona trebao bi se naći u parlamentarnoj proceduri u septembru ili oktobru.

U nastavku posjete BPK-a Goražde uslijedio je sastanak u Gradskoj upravi Goražde. Pomenutu delegaciju primio je gradonačelnik Goražda Ernest Imamović. Na sastanku je razgovarano o pitanjima koji se odnose na prava i položaj boračkih kategorija, te novinama koje donose izmjene postojećeg Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica. Također je razgovarano o zajedničkim projektima sa Federalnim ministarstvom za pitanja boraca  i mogućnostima za realizaciju istih na području Grada Goražda.

Na kraju posjete pomenuta delegacija posjetila je šehidsko mezarje u Kolijevkama gdje je položeno cvijeće.

POHVALE I KRITIKE
NA RAD GRADSKIH SLUŽBI