POTPISAN UGOVOR ZA REKONSTRUKCIJU POTISNOG CJEVOVODA VITKOVIĆI – GORAŽDE

Obzirom na česte probleme sa vodosnabdijevanjem zbog pucanja cijevi potisnog cjevovoda Vitkovići – Goražde, a kako je procijenjeno, zbog dotrajalosti i neadekvatnih cijevi koje su ugrađene prilikom posljeratne realizacije ovoga projekta, Gradska uprava Grada Goražda naručila je izradu projekta kako bi se pristupilo rekonstrukciji potisnog cjevovoda kojim bi se riješio ovaj gorući problem za stanovnike Grada Goražda.

Tako je nakon provedene procedure firma Higracon d.o.o. Sarajevo izradila glavni projekat rekonstrukcije potisnog cjevovoda od Fabrike vode u Vitkovićima do rezervoar Rasadnik u Goraždu na osnovu kojeg su Vlada BPK-a Goražde i Grada Goražde obezbijedili sredstva za realizaciju projekta ”Rekonstrukcija potisnog cjevovoda od Fabrike vode u Vitkovićima do rezervoara Rasadnik – I faza”.

Tim povodom danas je u Maloj sali Gradske uprave potpisan ugovor o ustupanju radova na rekonstrukciji cjevovoda od Fabrike vode u Vitkovićima do rezervoara u Rasadniku. Ugovor u ime Grada Goražda, sa predstavnikom konzorcijum ”Kaja company” d.o.o. i ”Bosnaplasta” d.o.o. Sarajevo Ismetom Kajevićem, potpisao je gradonačelnik Ernest Imamović.

Govoreći o danas potpisanom Ugovoru gradonačelnik Ernest Imamović u izjavi za medije je istakao –”Vrijednost potpisanog ugovora je 460.655,58 KM. Rok izvođenja radova je 120 dana što je veoma bitno jer našem narodu mnogo znači ovaj projekt, a upoznati ste sa aktuelnom problematikom sa vodosnabdijevanjem grada Goražda. Nakon završetka ove prve faze odmah idemo ka drugoj fazi i riješavanju problematike sa vodosnabdijevanjem jer smo to građanima i obećali da ispunimo.”

 

POHVALE I KRITIKE
NA RAD GRADSKIH SLUŽBI