POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI IZMEĐU WORLD VISION INTERNATIONAL I GRADA GORAŽDA

U Maloj sali zgrade Gradske uprave Goražde danas je potpisan Memorandum o saradnji između World Vision-a i Grada Goražda. Memorandum su potpisali direktorica World Vision u BiH Larisa Klepac, u čije ime je današnjem sastanku prisustvovala koordinatorica Edisa Ahmetspahić  i gradonačelnik Ernest Imamović.

Sporazumom se definiše saradnja između World Visiona i Grada Goražda na sufinasiranju projekata i zajedničkoj saradnji.

Danas je također pored Memoranduma potpisan i Ugovor o sufinansiranju projekta podrške 15 porodica koji dolaze iz kategorije socijalno ugroženih porodica i bave se poljoprivredom, a čije bar jedno djete je uključeno u Program World Visiona. Porodice bi kroz projekat dobile plastenik od 50 kvadrata te sistem za navodnjavanje sa kacom, a odabir korisnika izvršit će se nakon objave Javnog poziva.

Vrijednost ovog Ugovora jeste 20,358.00 KM, od čega je učešće Grada Goražda 10.000,00 KM. Cilj ovakvih projekata jeste ekonomsko osnaživanje socijalno ugroženih porodica.

Pomenutim Sporazumom o saradnji Gradske uprave Goražde sa World Visionom najavljeni su i novi projekti planirani za naredni period.