POČELI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI POTISNOG CJEVOVODA VITKOVIĆI – GORAŽDE

Obzirom na česte probleme sa vodosnabdijevanjem zbog pucanja cijevi potisnog cjevovoda Vitkovići – Goražde, a kako je procijenjeno, zbog dotrajalosti i neadekvatnih cijevi koje su ugrađene prilikom posljeratne realizacije ovoga projekta, Gradska uprava Grada Goražda naručila je izradu projekta kako bi se pristupilo rekonstrukciji potisnog cjevovoda kojim bi se riješio ovaj gorući problem za stanovnike Grada Goražda.

Tako je nakon provedene procedure firma Higracon d.o.o. Sarajevo izradila glavni projekat rekonstrukcije potisnog cjevovoda od Fabrike vode u Vitkovićima do rezervoar Rasadnik u Goraždu na osnovu kojeg su Vlada BPK-a Goražde i Grada Goražde obezbijedili sredstva za realizaciju projekta ”Rekonstrukcija potisnog cjevovoda od Fabrike vode u Vitkovićima do rezervoara Rasadnik – I faza”.

Nakon što je potpisan ugovor o ustupanju radova na rekonstrukciji cjevovoda od Fabrike vode u Vitkovićima do rezervoara u Rasadniku sa konzorcijum ”Kaja company” d.o.o. i ”Bosnaplasta” d.o.o. Sarajevo danas su i zvanično počeli radovi na rekonstrukciji potisnog cjevovoda koje je posjetio gradonačelnik Ernest Imamović sa saradncima.

Povodom početka radova gradonačelnik Ernest Imamović u izjavi za medije je istakao – ”Vrijednost radova je 460.655,58 KM i danas su počeli radovi u okviru prve faze rekonstrukcije cjevovoda u dužini od 1.300 metara, s tim da će se obnoviti i staza šetališta u istoj dužini. Ostaje zona do mosta i druga faza koja je najsloženija gdje dolazi najviše do pucanja cjevovoda. Bitno je da smo počeli,  a mi smo već prema Vladi FBiH aplicirali i drugu fazu ovog projekta što je prioritet u Gradu Goražde. Zahvalan sam timu, Vladi BPK i FBiH koji nas podržavaju, jer samo zajedničkim radom možemo doprinijeti boljoj budućnosti građana ovog grada.”

POHVALE I KRITIKE
NA RAD GRADSKIH SLUŽBI