POČELI RADOVI NA IZGRADNJI POMOĆNOG STADIONA SA VJEŠTAČKOM TRAVOM U GORAŽDU

Nakon što je Grad Goražde aplicirao za Projekat “Razvoj infrastrukture omladinskog nogometa/fudbala kroz širu društvenu zajednicu” prema Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH (NFS BiH), te potpisan Ugovor o realizaciji pomenutog Projekta sa NFS BiH, kao i ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji pomoćnog stadiona u ulici 1. maj danas su zvanično i počeli pomenuti radovi koji se odnose na pripremu terena za postavljanje vještačke trave u skladu sa premjerom radova, tehničkim propisiam, standardima, građevinskim normativima a sve u skaldu sa uslovima i zahtjevima tenderske dokumentacije čija je ukupna vrijednost 205.911,24 KM.

Kako bi se ozvaničio početak radova lokaciju u ulici 1. maj danas je posjetio gradonačelnik Ernest Imamović sa saradnicima koji je prilikom izjave za medije istakao – ”Jedan od projekata koji je započet 2018. godine i koji nikad nije doveden do kraja. Užurbanim  radom gradske administracije i upsolenih koji znaju šta znači novi stadion za naše fudbalere, grad i regiju omogoćueno je da danas započnu radovi. Ja sam danas najsretniji čovjek kada vidim da se radi jedan ovakakv teren, ne samo za profesionalne sportiste već i našu djecu šta će značiti. Analizom i revizjom svih projekata koji su započeti da bi imali stvarno stanje, pokazali su da je ukupna vrijednost ovog projekta 460.000,00 KM, od čega Grad Goražde učestvuje sa 205.000,00 KM i sa nadzorom i svim osobljem iz Gradske uprave, gledaćemo i sa izvođačom da ovaj teren bude kvalitetno urađen i da traje 20 – 30 godina da se ovdje može obavljati trenažni proces, igrati utakmcie, ono što me posbeno raduje da smo razgovarali i sa Amarom Osimom koji je pitao kad će biti završeno, a rok je 120 dana, da mogu doći i fudbalski klubovi iz Sarajeva da treniraju i ostanu primejrice sedam dana, a ne samo jedan.’’

U sklopu projekat izvršiće se priprema podloge za polaganje vještačke trave na odobrenoj lokaciji, uključujući sistem drenaže, te nabavka kvarcnog pijeska i gumenog granulata za ispunu vještačke trave, a sve prema projektnoj dokumentaciji i uputama dobavljača vještačke trave, zatim montaža vještačke trave (zahtjev FIFA Quality Pro) za teren dimenzije 103mx67m (bruto 6901m2) sa jednim parom aluminijskih golova/vratnica (uključujući nabavku originalnih traka i ljepila za montažu).

POHVALE I KRITIKE
NA RAD GRADSKIH SLUŽBI