POČELA MANIFESTACIJA “ODBRANA BOSNE I HERCEGOVINE – IGMAN 2022.”

Manifestacija “Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2022.”, koja se održava 22. godinu zaredom, počela je danas, a trajat će do 15. augusta 2022. Planirano je da se pojedini programi ovogodišnjeg obilježavanja održe van Kantona Sarajevo budući da je riječ o manifestaciji državnog nivoa koja se organizuje u čast odbrane Bosne i Hercegovine. Program obilježavanja uključivat će vojne počasti, kulturno-umjetnički, vjerski i historijsko-edukativni program. Ovogodišnja manifestacija održava se pod motom “Opet BiH”.

Cilj manifestacije je da se na dostojanstven način oda počast svim braniocima Bosne i Hercegovine, svim šehidima i poginulim borcima kako bi se na najbolji način prenijela istina o časnoj odbrani Domovine novim naraštajima.

Ove godine sadržaji manifestacije obuhvataju sve kantone u Federaciji, i u njima će učešće uzeti pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Tako je danas i u Goraždu u sklopu pomenute Manifestacije održan defile zastava brigada i šetnja priadnika Armije i MUP RBiH, kao i građana našeg grada.

POHVALE I KRITIKE
NA RAD GRADSKIH SLUŽBI