PARK PLAVI CVIJET BOGATIJI ZA 55 SADNICA

Najljepši goraždanski park “Plavi cvijet” bogatiji je za 45 sadnica japanske trešnje i deset sadnica voća koje je obezbjedio World Vision BIH, a zasadili su ih mladi Goražda.

Svi radovi su obavljeni pod nadzorom arhitekte Edina Bukovice, inače autora projekta “Plavog cvijeta”. Iako će njegova puna ljepota biti vidljiva tek nakon 10-tak godina akcija je prvenstveno namjenjena generacijama koje tek dolaze.

Ovaj poduhvat mladih je dobar primjer kako doprinijeti očuvanju zelenih površina na području Goražda, kao i formiranju novih parkova koji će biti ispunjeni zelenilom i ukrasnim biljkama što će u konačnici uljepšati našu životnu okolinu.

Javna ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje Goražde, u čijoj je nadležnosti Plavi cvijet, u ime djece Grada Goražda kojoj ovaj park puno znači se zahvaljuje organizaciji World Vision koja ih je izabrala za partnere, a upućene su riječi zahvalnosti i arhitekti Edinu Bukovici,  ZZ „Agropodrinje“ i najvrijednijoj ekipi mladih Grada Goražda,  koji su udružili svoje snage i zasadili sadnice kako bi uljepšali izgled parka Plavi cvijet, a samim tim i izgled našeg Grada.

[robo-gallery id=”3494”]