OZVANIČEN POČETAK RADOVA NA MODERNIZACIJI REGIONALNOG PUTA R 448A OSANICA – ILOVAČA – PRAČA, DIONICA JEZERO – BRZAČA

Uz brojne stanovnike koji žive na ovom  prostoru, te predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti BPK-a i Grada Goražda na čelu sa premijerkom Vlade BPK-a Goražde Aidom Obućom i gradonačelnikom Grada Goražda dr.sci. Muhamedom Ramovićem danas je ozvaničen početak radova na modernizaciji regionalnog puta R 448A Osanica – Ilovača – Prača, dionica Jezero – Brzača.

Projektom je predviđeno asfaltiranje dionice puta Jezero – Brzača u dužini od pet kilometara, a sredstva za njegovu realizaciju obezbjeđena su iz namjenskih sredstava Direkcije za ceste Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Izvođač radova je firma  „Okac“ d.o.o. Goražde.

O važnosti projekta u izjavi za medije premijerka Vlade BPK-a Goražde Aida Obuća je istakla – ”Radi se o veoma značajnom projektu u što su se uvjerili i stanovnici ovih mjesnih zajendica.  Drago mi je da smo dobili njihovu podršku, a ovom prilikom želim da im se i zahvalim što su imali razumjevanja što su čekali da se ovaj putni pravac asfaltira. Ono što smo danas rekli, ministar za privredu i ja kao premijer Vlade BPK Goražde, jeste da ćemo u toku našeg mandata nastojati da što više ovakvih projekata realizujemo,  kako bi prije svega zadržali stanovništvo na ovim prostorima.“

Izgradnja i održavanje ovog putnog pravca donedavno je  bilo u nadležnosti Grada Goražde koji je zahvaljujući kreditnim sredstvima Saudijskog fonda za razvoj po svi standardima izgradio dionicu Osanica – Ilovača , ali je 2019. godine prekategorizacijom prešao u nadležnost Kantona.

Da je ovo veliki trenutak za stanovnike ovog područja naglasio je gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović – ”Ovo je veliki trenutak za područje ovih šest mjesnih zajednica, koje se povezuju sa lokalnom zajednicom Pale u FBiH i to je i najkraći put do Sarajeva. Zadovoljstvo mi je što je došlo do realizacije ovog projekta iz razloga što na ovom prostoru živi dosta stanovnika, ali i onih koji žive na strani zbog posla i eventualnih obaveza, ali redovno dolaze tu kako bi obrađivali svoja imanja.“

POHVALE I KRITIKE
NA RAD GRADSKIH SLUŽBI