OTVOREN JAVNI POZIV FONDACIJE MOZAIK  ZA PROJEKTE MLADIH I POKRETANJE MIKROBIZNISA  KROZ PROGRAM OMLADINSKA BANKA

Mladi sa područja grada Goražde već duži niz godina imaju priliku kroz program Omadinska banka Goražde, čiji partneri su Grad Goražde i Fondacija Mozaik, aplicirati za sredstva za realizaciju projekata i pokretanje mikro biznisa. Do sada je kroz Omladinsku banku realizovan veliki broj projekata, a upravo danas otvoren je novi Javni poziv.

Nešto više o tome u izjavi za medije govorila je Lejla Žuga, koordinatorica Omladinske banke Goražde: ‘’Danas smo se ovdje u Gradskoj upravi okupili kako bi ispratili zatvaranje godišnje konferencije Omladinske banke koja je trajala četiri dana. Mi članovi Odbora Omladinske banke Goražde radimo već duže vremena na projektima koji pristižu od mladih iz Goražda.

 Jedan takav Javni poziv raspisan je danas gdje će mladi iz Goražda moći da apliciraju za projekte i mikrobiznise.

Moram spomenuti da smo tokom 2020. godine ostvarili najveći broj prijavljenih projekata do sada, što nam je posebno drago i želim da nastavimo taj trend rasta prijavljenih i realizovanih projekata u Goraždu.

Do sada je od osnivanja Omladinske banke Goražde (2010) uloženo 108. 000,00 KM, od čega je 40. 000,00 KM od Gradske uprave. Imamo veoma lijepu saradnju sa Gradskom upravom Goražde, koji nas podržavaju. Nadamo se da će se ta saradnja nastaviti i dalje. Ostala finansijska sredstva su od Fondacije Mozaik, te doprinosa zajednici što je veoma bitno naglasiti, fizičkih lica i privrednih subjekata  sa područja našeg Kantona.

Svi koji žele da učestvuju, da napišu projekte, prijave svoje mikrobiznise, mogu se obratiti nama lično, te posjetiti našu stranicu Omladinska banka Goražde, a također i stranicu Fondacije Mozaik www.lonac.pro.

Tu će pronaći više informacija o samom pozivu. Svim mladima koji žele se prijaviti mi ispred Odbora Omladinske banke Goražde stojimo im na raspolaganju , izaći ćemo im u susret i pomoći u svakom smislu. Javni poziv je otvoren 15 dana.

Program Omladinske banke za cilj ima da poveća učešće mladih u razvoju lokalnih zajednica kroz aktivnu ulogu u procesima donošenja odluka, te pružanje podrške aktivnostima mladih u njihovim zajednicama kroz dodjelu bespovratnih novčanih sredstava projektima neformalnih grupa mladih. Omladinska banka Goražde osnovana je 2010. godine.

POHVALE I KRITIKE
NA RAD GRADSKIH SLUŽBI