OPĆINA NOVI GRAD SARAJEVO DONIRALA ZAŠTITNU OPREMU ZA BORBU PROTIV VIRUSA COVID-19

Općina Novi Grad Sarajevo isporučila je vrijednu donaciju našem Gradu, a radi se o zaštitnoj opremi za borbu protiv virusa COVID-19. Donacija je stigla na osnovu odluke Općinskog štaba civilne zaštite Općine Novi Grad Sarajevo.

Donaciju čine jednokratne zaštitne maske, sterilne hirurške lateks rukavice sa puderom, prskalice za dezinfekciju, bure sa slavinom, dezinfekcioni koncentrat, dezinfekciono sredstvo za ruke, medicinska zaštitna odjela, pulsni oksimetar i tlakomjer sa stetoskopom.

Riječi zahvalnosti u ime građana Goražda uputio je gradonačelnik Ernest Imamović, a  oprema će biti raspodjeljena JU Dom zdravlja ‘’Dr. Isak Samokovlija’’, Zavodu za javno zdravstvo BPK-a ( Služba za RHB zaštitu), mjesnim zajednicama, JU za predškolski odgoj i obrazovanje, Gradskoj upravi Goražde, PVJ Goražde, JU Dom za stara i iznemogla lica, te udruženjima civilnih žrtava rata, udruženjima koja okupljaju osobe sa posebnim potrebama, UG oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja BISER, udruženjima Seka i Sehara, Udruženju penzionera, dijabetičara i za druge interventne potrebe.