OBILJEŽEN DAN SJEĆANJA NA POGINULE PRIPADNIKE MUP-a RBIH

U organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Udruženja veterana policije 1991 – 1995. godina i sindikata Policije MUP-a BPK-a Goražde,  u Goraždu je  danas obilježen Dan sjećanja na poginule pripadnike MUP-a Republike Bosne i Hercegovine.

Zbog situacije izazvane pandemijom Korona virusa (COVID 19), programske aktivnosti su reducirane i prilagođene, te su tako u sklopu programa obilježavanja delegacije položile cvijeće na spomen obilježju koje je izgrađeno u znak sjećanja na 61 poginulog pripadnika MUP-a CSB Goražde koji su dali živote za odbranu BiH, zatim na Spomen obilježju ubijenoj i nastradaloj djeci 1992. – 1995. godine, te šehidskom mezarju Kolijevke, a organizovan je i obilazak mezarja Hubjeri, Glamoč, Omeđak, Baćci, Bijeli put, Perjani, Ocka i Ustikolina.

Cvijeće su položile delegacije izvršne i zakonodavne vlasti BPK-a, a među prisutnim delegacijama cvijeće je položila i delegacija Grada Goražda.

06. april, Dan sjećanja na poginule pripadnike MUP-a RBiH, uvršten je u Kalendar obilježavanja značajnih događaja, datuma i ličnosti BPK-a, a to je Dan kada je u izvršavanju svojih poslova i zadataka poginuo prvi policijski službenik. U toku odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992 – 1995. godine, 61 pripadnik policije dao je svoj život za odbranu našeg grada i naše države.

POHVALE I KRITIKE
NA RAD GRADSKIH SLUŽBI