OBILJEŽEN DAN OŠ ”FAHRUDIN FAHRO BAŠČELIJA”

Osnovna škola ”Fahrudin Fahro Baščelija” Goražde danas slavi Dan škole, tačnije 70 godina postojanja i rada.

Tim povodom u Velikoj sali Centra za kulturu organizovana je prigodna svečanost kojoj je prisustvovao veliki broj zvaničnika, gostiju, prijatelja, uposlenika i učenika ove škole.

 Goste je pozdravila i zahvalila im se na dolasku direktorica škole Jasmina Djana, koja je ovom prilikom govorila o radu ove škole, brojnim uspjesima i nagradama, koje njeni đaci i nastavnici postižu na brojnim državnim i međunarodnim takmičenjima, te brojnim uspješno provedenim projektima. S ponosom je naglasila nedavni uspjeh Ahmeda Guša, učenika 9. razreda  Osnovne škole „Fahrudin Fahro Baščelija“, koji je osvojio prvo mjesto na takmičenju mladih inovatora iz cijelog svijeta, uzrasta od 8 do 14 godina, koje je organizirala Fondacija „Micro:bit“. Ahmedova inovacija „Fire senzor alarm“ proglašena je najboljom na evropskom kontinentu.

 Direktorica Djana ovom prilikom uručila je zahvalnice Vladi BPK-a i Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku kulturu i sport,  te Gradu Goraždu koji su velika podrška u radu ovog kolektiva. U ime Gradske uprave zahvalnicu je preuzela pomoćnica Gradonačelnika Samira Drakovac koja je u njegovo ime uputila čestitke povodom ovog značajnog jubileja.

Program obilježavanja Dana škole nastavljen je prigodnom priredbom koji su pripremili učenici i nastavnici OŠ” Fahrudin Fahro Baščelija Goražde”.

POHVALE I KRITIKE
NA RAD GRADSKIH SLUŽBI