NIZOM SADRŽAJA OBILJEŽEN 22. MART – DAN RIJEKE DRINE

Mališani iz goraždanskih vrtića Sunce i Zvjezdica otvorili su vrata nizu sadržaja kojim je u Goraždu obilježen Dan rijeke Drine.
Uslijedila je velika akcija čišćenja priobalja rijeke Drine, kao i izletišta Gubavica u kojoj su učestvovali učenici osnovnih i srednjih škola sa područja grada Goražda i Vitkovića, uposlenici JKP ”6. mart”, JU Centar za kulturu, Udruženje ribolovaca, kajakaši kluba  ”Buk” Goražde, Crveni križ, DVD, Radioamateri, uposlenici javnih ustanova Grada Goražda i Gradske uprave, kao i članovi brojnih sportskih udruženja i udruženja mladih, te brojni građani Goražda.
U sklopu današnjeg programa obilježavanja izvršena je akcija poribljavanja čime je rijeka Drina postala bogatija za 250 komada potočne pastrmke (težine pola kilograma po komadu), što je svakako vrijedan dar i za rijeku i za sve koji vole Drinu i ribarenje.
Riječi zahvalnosti svim učesnicima akcije čišćenja, u ime Gradske uprave koja je organizator obilježavanja Dana rijeke Drine, uputio je gradonačelnik Ernest Imamović.