NASTAVLJENO OBILJEŽAVANJE DANA OTPORA U NAŠEM GRADU

Program obilježavanja manifestacije ”Dani otpora” nastavljen je i danas nizom sadržaja. Tako je u sklopu programa organizovano polaganje cvijeća na mezarje Halida Hubjera i saboraca na mezarju u Hubjerima, kojem je u ime Grada Goražda prisustvovao i gradonačelnik Ernest Imamović.

Zatim je u Omladinskoj ulici održana Izložba/postavljanje replike ratnog oklopnog kombija „Opresa“ ručno izrađen od strane pripadnika Teritorijalne odbrane Goražda koji se u najtežim ratnim okolnostima koristio za potrebe prevoza ranjenika, ljekara, i drugih preko Gradskog mosta u periodu maj – septembar 1992. godina. U jednom takvom humanom poduhvatu jedan od vozača, Mujo Hamazić je dana 09.06.1992. godine izgubio život. Repliku ratnog oklopnog kombija „Opresa“ izradili su učenici i nastavnici SSŠ „Džemal Bijedić“ Goražde, uz podršku Ministarstva za boračka pitanja BPK-a Goražde.

U večernjim satima u okviru progama RTV BPK prikazat će se  TV emisija posvećena 30-toj godišnjici od prvog napada na Goražde.

U petak, 06. maja u okviru Programa planirano je učenje jasina u svim džamijama Muftijstva goraždanskog i BPK-a, dok će se istog dana u Maloj sali Centra za kulturu sa početkom u 18h održati promocija knjige „Srebrenica, zaboraviti ne smijem halaliti neću“ Hasana Hasanovića.

U nedjelju 08.maja u mjesnoj zajednici Osanica biće održano obilježavanje godišnjice prvog napada na Osanicu, dok će se 12. – 14. maja, u organizaciji Udruženja za očuvanje lika i djela Zaima Imamovića i saboraca održati manifestacija ”Zaimov do, da se pamti 2022.” i Dan 1. Drinske brigade, te maraton „Tragom drinskih brigada“ (Rorovi-Zaimov Do).

 

POHVALE I KRITIKE
NA RAD GRADSKIH SLUŽBI