NASTAVLJEN PROGRAM OBILJEŽAVANJA 18. SEPTEMBRA – DANA GRADA GORAŽDA I BPK-a GORAŽDE

Nizom prigodnih sadržaja, danas je nastavljen program obilježavanja 18. septembra – Dana Grada Goražda i BPK-a Goražde. Najprije su u sklopu programa u jutarnjim satima ispraćeni učesnici planinarskog pohoda ”Tragom oslobodilaca’’ koji i ove godine organizuje PK Goražde – Maglić, potom je u Omaldinskoj ulici u organizaciji Radio – amaterskog kluba ‘’Drina’’ Goražde održano takmičenje u radio-amaterskoj goniometriji.

Nakon pomenutih aktivnosti također u sklopu programa u organizaciji Gorske službe za spašavanje (GSS) Grada Goražda i Federalne Gorske službe spašavanja u Omladinskoj ulici i mostu Alije Izetbegovića održana je vježba ‘’Potraga i spašavanje unesrećenog iz korita rijeke Drine’’, dok je na Sadbi tokom dana održan XVIII Državni KUP „Mujo Peštek Tito“, takmičenje u sportskom ribolovu za lica sa invaliditetom.

Za sutra je na Spomen obilježju ubijenoj i nastradaloj djeci 1992. – 1995. planirana Priredba ”Voljenom gradu” u izvođenju mališana iz svih odgojnih grupa JU za predškolski odgoj i obrazovanje Goražde.

POHVALE I KRITIKE
NA RAD GRADSKIH SLUŽBI