KOMEMORACIJA POVODOM SMRTI SENADA ISLAMA

Vijest da je nakon kratke i teške bolesti preminuo naš ugledni sugrađanin, privrednik  Senad Islam, potresla je brojne Goraždane. Senad Islam bio je osnivač i direktor kompanije SENIGOR DOO, a ostaće zapamćen i kao veliki humanista, te čovjek koji je dao veliki doprinos u razvoju sporta. Bivši je član Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH (mandat 2012.-2016) , a  pomagao je brojne sportske klubove,  posebno FK Goražde.

Tim povodom danas je u Goraždu održana komememorativna sjednica. Na komeemorativnoj sjednici, između ostalih obratio se i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović, koji je u svom obraćanju naglasio da je Goražde ostalo bez velikog prijatelja i humaniste,te da njegova smrt predstavlja nenadoknadiv gubitak .

 Islam Senad, rođen je 29.08.1974.godine u Goraždu. Osnovno obrazovanje završio je na Sadbi, opština Goražde. Srednje obrazovanje završio je u Goraždu sa SSS zanimanje saobraćajni tehničar. Po izbijanju rata 1992.godine, kao maloljetni borac, priključuje se odbrani BiH u jedinicu 1.Drinske brigade, gdje je u istoj bio do završetka rata 1995.godine. Po završetku rata odlazi u Sarajevo sa porodicom. 2004.godine, osniva firmu SENIGOR DOO Sarajevo, gdje je krenuo sa minimalnim finansijskim sredstvima, te kako je vrijeme proticalo firma izrasta u renomiranu firmu, koja je poznata u čitavoj BiH, gdje sad broji preko 100 radnika, svi radnici koji su zaposleni su većinom iz Istočne Bosne, pripadnici boračke populacije.

 

POHVALE I KRITIKE
NA RAD GRADSKIH SLUŽBI